NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran Milletvekilliği genel seçimlerine bir hafta kaldı. Siyasi Partilerin şu ana kadar sergiledikleri performans, adayların açıklamaları, halka gösterdikleri ilgi ve alaka alacakları oylarında göstergesi olacak.

Seçime En Koordineli Hazırlanan Parti AK Parti İdi…

Nevşehir’de AK Parti genel itibariyle siyasi çalışmalarını bire bir seçmenle yüz yüze gelerek yapmanın gayretinde oldu. 2002, 2007 ve 2011 Yıllarında Nevşehir tarihine önemli bir imza atan AK Parti, 2015 seçimlerinden de yine bir tarih yazarak çıkmak niyetinde. Nevşehir’de yeniden Üç Milletvekilini de AK Parti rozetleriyle Türkiye Büyük Millet Meclisine göndermenin çabası içerisinde olan AK Parti seçim koordinasyon merkezi kuran iki partiden biri idi. Diğer siyasi partilerin MHP dışında seçimi kimin, nasıl koordine ettiği bile tam anlamıyla bilinmiyor.

Seçime sayılı günler kala çalışmalarını il merkezinde yoğunlaştırdığı gözlenen AK Partinin Milletvekili adayları Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in bazı çevrelerce söylendiği gibi bazı yerleşim alanlarında tepkiyle karşılandığı iddiaları da ne yazık ki iddia olmaktan ileri gidemedi. Zira her üç adayın çalışmaları esnasında Vatandaşların kendilerine bir tepkisi olduğu haberleri kamuoyuna yansımadı.

Zaman zaman AK Partinin Milletvekili adaylarının yanında Belediye Başkanlarının da eşlik ettiği gözlenen AK Partinin seçim çalışmalarında il genelindeki tüm ilçe, belde ve köylere giden, Vatandaşın sıkıntılarını dinleyip yeni dönemde bu sıkıntıların nasıl çözüme kavuşturulacağını anlatan AK Parti Nevşehir Milletvekili adayları Açıkgöz, Göktürk ve Gizligider’in çabalarının ne sonuç vereceği 7 Haziran akşam saatlerinde ortaya çıkacak.

MHP’de Varol Öne Çıkan İsim Oldu …

Milliyetçi Hareket Partisinde seçim çalışmalarının en gözde ismi haliyle Mehmet Varol oldu. Yıllardır Milliyetçi Hareket Partisinden il başkanlığının yanında, Milletvekilliği adaylığı, belediye başkanlığı adaylığı görevlerinde bulunan ve en sonunda Milletvekili adayı olarak ilk sırada kendisine yer bulan Mehmet Varol’un bu seçimde Milliyetçi Harekete beklediği başarıyı kazandırıp kazandıramayacağı 7 Haziran Pazar akşamı belli olacak.

Milliyetçi Hareketin il genelinde sürdürdüğü seçim çalışmalarında öne çıkarılan isim olan Mehmet Varol’un özellikle çiftçi, esnaf ve sanayicinin sorunlarına daha fazla dikkat çekmesi Milliyetçi Hareketin Nevşehir’de bu kesimden daha büyük oy beklentisinin olduğunu da ortaya koydu.

Milliyetçi Hareketin bu dönemde milletvekili adayı gösterdiği Sait Yüksel’un Kozaklı ve çevresindeki yerleşim alanlarından Milliyetçi hareket partisine ciddi bir oy artışı sağlayacağı beklentisi büyük. Öte yandan bu dönem kendisine üçüncü sırada yer bulan Mustafa Uğur’un ise yıllardır süren sendikal çalışmaları nedeniyle eğitimcilerden MHP’ye yine ciddi oranda bir oy getirmesi bekleniyor.

CHP Seçim’den Umutlu …

Cumhuriyet Halk Partisinde yapılan ön seçim sonrasında ilk sıraya gelen Bülent Tekiner, bu seçimde kendi oluşturduğu çekirdek bir ekiple çalışmayı tercih etti.

Kendi basın ekibini oluşturan, seçim süresince belli başlı basın yayın kuruluşlarıyla çalışmayı tercih eden Tekiner’e bu tutumundan dolayı bazı basın yayın organlarının tepki gösterdiği de görüldü.

Yıllar süren Milletvekili çıkaramama hasretine bu dönem son vermeyi planlayan Cumhuriyet Halk Partisinde AK Parti ve Milliyetçi Hareketin at başı gittiği seçimde sürpriz yapabilmek en büyük hedef. İl Başkanı Kamil Gülmez’in de zaman zaman ifade ettiği gibi Nevşehir’den bir milletvekili çıkarabilmenin hesabıyla seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisinde bu hedefin gerçek olup olmayacağını tüm Partililer gibi Nevşehir Kamuoyu da 7 Haziran akşamı görecek.