Seçim Takvimine göre, muhtarlıklarda 14 Mart'ta askıya çıkan yur tiçi seçmen listeleri, 27 Mart'a kadar askıda kalacak. Aynı tarihte "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilen yurtdışı seçmen kütüğü listeleri de 27 Mart'ta kaldırılacak. 

Muhtarlık bölgesi askı listeleri, yurtdışı seçmen kütüğü ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listelerine yapılacak itirazlar 29 Mart'ta karara bağlanacak.

Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak siyasi partiler, aday listelerini 7 Nisan'da en geç saat 17.00'ye kadar YSK'ya verecek, 24 Nisan'da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek.

Seçmenler, tüm yurtta, 7 Haziran Pazar günü 08.00-17.00 saatleri arasında oy verecek. Saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sırayla oylarını kullanacak.

Yurtdışında oy kullanımında son seçimde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için de çalışan YSK, randevu sistemini kaldırarak, yurtdışında oy kullanma süresini uzattı. Buna göre, gümrük kapılarında ve yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri, 8 Mayıs'ta başlayacak. Yurtdışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri 31 Mayıs'ta sona erecek. Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika'da 24, ABD'de 16, Azerbaycan'da 1, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 2, Bosna-Hersek'te 2, Bulgaristan'da 3 gün oy verme işlemi yapılacak.