1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek Milletvekilliği erken seçimleri için Nevşehir Halk Sağlık Müdürlüğündeki görevinden istifa eden Dr. Hakan Serçe, Milletvekilliği aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı. 

Serçe, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adaylık müracaatında bulunan Serçe, 1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinin ülkemize ve şehrimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum şeklinde konuştu. 


Dr. Hakan SERÇE Kimdir ?
1970 Gülşehir doğumluyum. 20 Temmuz İlkokulu, Nevşehir Lisesi Orta kısmı, Nevşehir Lisesi, Samsun Ondokuz Mayıs Ünv. Tıp Fakültesi mezunuyum. Devlet memurluğum süresinde Hekimliğin yanında 19 yıl süreyle değişik kademelerde yöneticilik görevi yaptım. 

Bu sürenin ilk 9 yılında Bitlis ilinde Sağlık Ocağı Hekimliği, Sağlık Grup Başkanlığı ve Hastane Başhekimliği görevlerinde bulundum. 2003 yılında nüfus bağım olan Kozaklıya tayin istedim ve burada görev yaparken gelen talep üzerine 2004 yılında Ürgüp Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine başladım ve 8 yıl boyunca görev yaptım. 

2012 yılında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kurulduktan sonra Nevşehir Devlet Hastanesi Yöneticiliğine görevlendirildim ve yaklaşık 2 yıl görev yaptım.2010-2014 yılları arasında iki dönem Nevşehir Tabip Odası Başkanlığı görevini yürüttüm. En son Halk Sağlığı İl Müdürlüğünde görev yapmaktaydım. Küçük yaşlarımdan itibaren Siyasete yakın çevremden dolayı uzak değildim ama hep mesafeli durarak aktif siyaseti yıllardır gelen talep ve telkinlere rağmen hiç düşünmedim. 

Yöneticilik görevlerimden dolayı siyasetçilerle ve yerel yöneticilerle devamlı irtibatım oldu ve onların destekleriyle elimden geldiğince memleketime kendi çizgim ve prensiplerim doğrultusunda Kamu Disiplini içerisinde hizmet etmeye çalıştım. Memleketimizin son günlerde içinde bulunduğu sıkıntılı durum ve oluşan siyasi tablo neticesinde yıllardır aktif siyaset dışında olarak benimde çok zaman dile getirdiğim ‘’Sorumluluk alması gereken ve siyaset yapması uygun olan kişilerin siyasetten uzak durmaması gerektiği’’, görüşünden hareketle ve en son gelen telkinler üzerine görüşlerine ve birikimlerine önem verdiğim güvendiğim kişilerlede istişarede bulunarak, 1979 dan beri ailemin ikamet ettiği Nevşehir Merkez, doğum yerim olan ve 8  yaşıma kadar yaşadığım Gülşehir, nüfus bağım olan Kozaklı, Hacıbektaş ve uzun süre çok severek görev yaptığım Ürgüp ilçeleri başta olmak üzere tüm Nevşehirimizi temsil edebilmek için Adalet ve Kalkınma Partisinden aday adayı olmaya karar verdim. İnşaallah süreç hepimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olur. 

Bu vesile ile tüm hemşehrilerime saygı ve selamlarımı sunuyorum.