Serdal PALA, daha güçlü Derinkuyu için Ak Parti'den aday adayı olduğunu ve önümüzdeki yerel seçimin Derinkuyu için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:

Yaklaşık üç yıldır ilçe başkanlığı görevini sürdürüyorum. Bu süre içinde birçok çalışma yaptım. Birçok yetkili, bakan ve milletvekillerimizle bir araya geldim. Derinkuyu'muz için çalışıp çabaladım. Bu çalışmalar sırasında belediyemizin Ak Parti'den olmaması çalışmalarımızın aksamasına sebep olmuştur.

Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda istişarelerde bulunarak Derinkuyu'muzun geleceği için Ak Parti'den Belediye başkanlığı için aday adayı oldum. Böylelikle Ak Parti vasıtasıyla ilçemize hizmet etmek, ilçemizin sorunlarını çözmek ve çalışmalarıma hız vermek istiyorum. Toplantıda bulunup bana bu konuda destek olan ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, köy temsilcileri ve yönetimdeki diğer çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Benimle beraber aday adaylığını açıklayan diğer arkadaşlarımla birlik ve beraberlik içinde Derinkuyu'muz için var gücümüzle, heyecan içinde çalışacağız. Biliyoruz ki biz biriz beraberiz ve böylelikle güçlüyüz. Bu bilinçle yola çıktık ve bu bilinçle yola devam edeceğiz. 

Bu uzun ve meşakkatli yolda amacımız halkımıza hizmettir. Biliyoruz ki halka hizmet Hakk'a hizmettir. Bunun bilincindeki arkadaşlarımızla genelde vatanımız özelde ise ilçemiz Derinkuyu'muz için her daim birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. 

İnşallah aday adaylığım halkımız için hayırlara vesile olur. Bu zorlu yolda teşkilatımızla beraber çalışıp çabalayan tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.