MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ AVANOS BELEDİYE BAŞKAN ADAY  ADAYI

ALİ İHSAN SEZER

KİMDİR. 

1958 Avanos  Alaettin mahallesi doğumlu,  Fetvacı oğullarından kahveci  kara Mehmet’in oğluyum.                                                                                                                                                                          

 İlk ve orta öğrenimimi Avanos’da  tamamladım. Nevşehir Ticaret Lisesi mezunuyum. Yüksek öğrenimimi Almanya Tübingen  Üniversitesinde Ekonomi  ve Uluslararası İlişkiler’den mezun oldum, uzmanlığımı aynı Üniversitede tamamladım. Ana dilimiz Türkçe’den başka Almancayı okur yazar, İngilizce ve İtalyancayı konuşurum.  Evli ve 2 evlat babasıyım.

Almanya’ya 1976 yılında gittim. 1980 yılında eğitimimi tamamladıktan sonra çalışma hayatına atıldım. Yönetici personel olarak çalışmaya başladığım iş yerinde uzun zaman iş yeri işçi temsilciliği başkanlığı (sendika başkanı) olarak devam ederken İş Mahkemelerinde üye Hakimlik yaptım. 1988 yılından sonrada ticaret hayatına atıldım. Almanya’da yaşadığım zaman diliminde hem ticaretle uğraştım hem de sivil toplum kuruluşlarında faliyetler’de bulundum. Bunlar Türk Akademisyenler birliği yönetim kurulu üyeliği, Türk Seyehat Acentalar Birliği başkanlığı, Almanya Tur Oparetörleri  yönetim kurulu üyeliği, Türk Ocakları başkan yardımcılığı ve 2 Türk Spor Kulübün’de başkanlık yaptım. Kısaca adı Türk ilke ve idealleri bize yakışan insanlarımızın geleceğine ışık tutacak olan sivil toplum kuruluşların’da hizmetler sundum.
Yapmış olduğum ticaret, Havacılık üzerine olduğundan işim gereği üç kıta’nın 38 ülkesini çok yakından gözlemleyerek bu ülkelerin sosyal yaşantısından ekonomisine kadar  görme ve inceleme şansım olmuştur. 1993 ve 2005 Yılları arasında 5 adet şirketin yönetim kurulu başkanlığını ve genel müdürlüğünü başarılı bir şekilde devam ettirirken ailevi nedenlerden dolayı 2006 yılında Ülkeme kesin dönüş yaptım.
Ülkeme kesin dönüş yaptıkdan sonra,  önce Ülkemiz sonra da memleketim de pek çok gelişmeleri  ve yaşanan acı, tatlı her şeyi yakından tanıma şansını bulduğum ülke ve insanları ile kıyaslamalı olarak objektif analiz etme şansım oldu. Memletimde olduğum süre içerisinde yakın arkadaş ve aile çevremle Ülkem ve memleketim meselelerinde teşhis ve tedavi  konuları hakkında yaptığımız mülakatlardan memleket sevdalısı  yakın çevremin telkin ve destekleriyle 2014 Yılı Mahalli seçimlerinde sadece ve sadece memleketimin ve insanlarının geleceğine çok daha faydalı olma azmi ile hizmet  görevine talip oldum.
Siz değerli Avanos halkı da teveccüh gösterir bu görevi tevdi ederseniz Ülkem ve memletime hizmet etmekten onur duyarım.