NEVŞEHİR(MHA) Tam üç dönemdir AK Partiye büyük bir vefa gösteren Nevşehirlinin kafasındaki soru bu. 12 Yıldır Nevşehir’den tulum çıkaran AK Parti iktidarı ne zaman Nevşehir’in farkına varıp parti bünyesinde, komisyonlarda ve kabine de Nevşehir Milletvekillerine üst görev verecek?.

AK Parti Nevşehir’de En Olgun Dönemini Yaşıyor…

Daha önceki iki döneme nazaran AK Parti iktidarının ilimizde en olgun dönemini yaşadığını söylesek herhalde yanlış söylememiş oluruz. Zira Vekillerin, bürokratların, Parti içerisindeki başkanların kavgasına geçtiğimiz dönemlerde şahit olan Nevşehir son dönemde birlik ve beraberliğin zirvesinde. Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan’ın ağabeyliğinde Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider arasında şu ana kadar çatlak bir ses duyan olmadı. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün, İl Özel idaresi genel sekreteri İsmail Cihan, daire müdürlerinin büyük bir bölümünün birlik ve beraberliği Siyasi ve idari açıdan Nevşehir’in en sorunsuz dönemlerinden birini yaşadığını açıkça ortaya koyuyor.

Un, Yağ, Şeker Var Helva Yok…

Meşhur bir tanımlama ile Nevşehir’de son dönemde un, yağ, şeker var. En azından çok yüksek bir birlik ve beraberlik görüntüsü ortada. Ancak bütün bu malzemeleri birleştirip helva yapılabilmiş değil.

İl Olduğu günden bu yana Kayseri lobisine yenik düşen, En Son Esat Kıratlıoğlu’nun bakanlığından, A. Kadir Baş’ın, Bülent Didinmez’in ve Fahri Ertik’in Parti genel sekreter yardımcılıklarından, Mehmet Elkatmış’ın Komisyon başkanlığından bu yana bakan, parti üst düzeyinde bir yönetici ya da komisyon başkanlığına getirilemeyen Nevşehir Milletvekillerinin acaba bir eksiği mi var, yoksa AK Parti Büyükşehirlerden fırsat bulup kendisine üç dönemdir üç Milletvekilini hediye eden küçük illere mi bakamıyor. Ya da yanı başımızda bulunan ve Nevşehir’in her açıdan gelişmesini istemeyen Kayseri lobisine mi nakavt oluyoruz?.

Başkent Bürokrasisine Yeni İsimler de Eklenmeli…

Çeşitli bakanlıklarda ve genel müdürlüklerde Nevşehirli isimlerin görev alması ilimizden Ankara’da çözülecek sorunların çözümü, yatırımların en kısa zamanda sonuçlandırılması açısından büyük önem taşıyor.

Elinde projesi ile Ankara’ya giden yatırımcı daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları fellik fellik acaba kimi bulsam da işi mi kolaylaştırsam derdinde. Her ne kadar AK Partili Milletvekillerinin konuya olan hassasiyeti bilinse de yetkilerin toplandığı Ankara’da bakanlıklarda ve genel müdürlüklerde mutlaka Nevşehirli bürokrat sayısının artırılması gerekiyor.

Nevşehir AK Parti'den VEFA İstiyor...!

Geçtiğimiz günlerde bu konudaki bir sıkıntıyı gündeme getiren STK Başkanı, 2015 seçimlerinin ardından artık bir bakanı hak ettiğini dile getirdi. Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığında onay bekleyen Proje için uzun uğraşlar verdiklerine dikkat çeken söz konusu STK Başkanı da Nevşehir’in artık AK Partiden bir bakan beklediğine işaret etti. Ve bu talebin parti yöneticileri ve tüm Nevşehirliler tarafından da artık yüksek sesle dillendirilmesini istedi.

STK Başkanına bu konuda küçük bir açıklama yapan İktidar partisinin bir başkanı ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında bakan yardımcısı bir bayanın Nevşehirli olduğunu, aslen Sakarya doğumlu olsa da Nevşehirlilere aşırı bir ilgisinin ve muhabbetinin olduğunu dile getirdi.

Bütün bu ifadelerin ardından Nevşehir AK Parti’den vefa bekliyor. AK Partiden Nevşehir’in de farkına varmasını, artık parti içerisindeki teşkilatlanma da üst düzey bir görev verilmesini bekliyor. Hiç değilse komisyonlarda başkanlık verilmesini istiyor. Üstelik 2015 seçimleri öncesinde bu konunun yüksek sesle dillendirilmesini bekliyor.