Gülşehir MHP Belediye Başkan Adayı "Sosyal Şehir, Mutlu İnsanlar" projesini şu sözler ile tanıttı;

Değerli Hemşehrilerim, saygıdeğer basın mensupları;

Yaklaşık 5 haftadır sizlere Gülşehir’imizi ileri seviyelere taşıyabilecek, şehrimizi yaşanabilir ve modern bir şehir haline getirecek projelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Şehrimiz maalesef son beş yılda ilerlemek yerine geriledi. İnşallah projelerimizi 30 Mart’tan sonra uygulama imkanı bulacağız. Ve şehrimizi geliştirerek 2023’e lider ülke Türkiye’ye hazırlayacağız. Şuana kadar 4 projemizi açıkladık. Bunlar;

1-   Kızılırmak’ı Gülşehir’in Boğazı Yapacağız. Buradaki pis koku, sivri ve karasinekleri yok ederek o bölgemizi ve devamındaki sadabat parkını tekrar kullanabilir hale getirip ırmağımızın çevre düzenlemesini yapacağız.

2-   Gülşehir’i bir turizm şehri haline dönüştürüp, Açık Hava Müzesi Haline Getireceğiz.

3-   Temiz Caddeler, Güvenli Gülşehir projemizle hem temiz hemde sokak hayvanlarından arındırılmış bir Gülşehir yapacağız.

4-   Sıcak Bir Yuva, İyi Bir Gelecek, toplu konut projemizle de dar gelirli halkımızı konut sahibi yaparken esnaf ve işçimizin de gelir düzeyini yükselteceğiz.

Şimdi açıklayacağımız 5. Projemiz;  “SOSYAL TESİSLER PROJEMİZ; SOSYAL ŞEHİR, MUTLU İNSANLAR” projemizi sizlerle paylaşacağım.

1. Kadınlarımıza yönelik Sosyal projelerimiz: Belediyemiz bünyesindeki eğitim merkezini canlandıracağız, Bu merkezimizde kadınlarımıza yönelik çocuk gelişimi, dini kültürel ve sosyal bilgiler üzerine eğitimler verilerek kadınlarımızın belediye hizmetlerimizden aktif olarak yararlanmasını sağlayacağız. Ayrıca çalışan kadınlarımızın en büyük sorunlarından biri olan kreş meselesini, belediyemiz bünyesinde açacağımız kreşimizle çözeceğiz. Kreşimiz tüm halkımıza hizmet vererek çocuklarımızın gelişimine de katkıda bulunacaktır. Ayrıca park alanlarımızda spor alanları ve spor aletleri ile kadınlarımıza ve gençlerimize özel yerler yapacağız.

2. Turizm Festivali projesi: Bugün Gülşehir’imizin kendine özgü değerlerini tanıtacağı hiçbir başarılı faaliyet yoktur,  Bir turizm şehri haline gelecek Gülşehir’imizi bundan sonra her yıl yapacağımız Turizm festivali ile tanıtacağız. Tanınmış sanatçılarımıza ve yerel sanatçılarımıza festival içerisinde etkin rol verip şehrimizi daha iyi ve güzel bir şekilde tanıtmayı ve tüm turistlerimizin en azından bir gece Gülşehirimiz de konaklamasını planlıyoruz. Bu kapsamda otel girişimcilerinin önünü açmak için oteller yapılmasını ve butik otellerin açılmasını sağlayacağız.

3.Yeşil Alan-Park Projesi: Şehir İmar planı gözden geçirilerek yeşil alan olarak ayrılmış olan yerler, vatandaşlarımızın ailece kullanabileceği semt parklarına dönüştürülecek ve her mahalleye yeşil alan oluşturulacaktır. Yeşil alan oluşumunda öncelikle yok edilen ağaçlarımızın yerine yenileri dikileceği gibi, yeni yeşil alanlarda öncelikle ağaçlandırma yapılacak, daha önce dikilen ağaçlarımızın kurumaması için sulama çalışmaları yapılacaktır. Boş bulduğumuz tüm alanlar belediyemizce yeşillendirilecektir.

4.Spor Kompleksi Projesi: Öncelikle Futbol sahamızın bulunduğu alan spor tesisleri bakımından zenginleştirilerek Spor kompleksi alanına dönüştürülecektir. Basketbol sahası, tenis kortu, tırmanma duvarı,  halı saha, yüzme havuzu ’nu içinde barındıran Bir Gençlik merkezi, entegre spor tesisi haline getirilecektir. “Kızılırmağı Gülşehir’in Boğazı yapacağız.” projemiz kapsamında Kızılırmak su sporlarına uygun hale getirilecektir.

5.Kültür ve Sanat Merkezi projesi: Yine Kızılırmak’ı Gülşehir’in Boğazı yapacağız Projemiz içerisinde yer alan kıyı düzenlemesiyle ortak gerçekleştireceğimiz, Kızılırmak kenarında bir Kültür ve Sanat Merkezi projemiz aynı zamanda Kepez’de gerçekleştireceğimiz  bir Kongre merkezi, düğün salonu,  seyir kafelerimiz ve bunların etrafında ailece Gülşehir ve Irmak manzaralı yürüyüş yapabileceğimiz yollarımız olacaktır. Ayrıca Karacaşar ve Tuzköy’ümüz için sosyal alanlar ve düğün salonları inşa edeceğiz.

6.Okullarımız Hayat Bulacak Projesi: Bahçe düzenlemesi olmayan her okulumuzun bahçe düzenlemesi yapılacak.  Okullarımızın bahçelerine öğrencilerimizin güvenle eğlenebilecekleri parklar inşa edilecek, Okullar, ağaç politikamız kapsamında yeşillendirilecektir.  Ayrıca Gülşehir Lisesi içerisindeki kapalı halı saha projesi belediyemiz tarafından desteklenerek, öğrencilerimizin ve gençlerimizin hizmetine sunulacaktır.

7.Vadi Projesi: Gülşehir’de İki vadimiz bulunmaktadır. Açıksaray-Çat vadisi ve Pınarbaşı Öz vadisi ancak Gülşehir’de yaşayan vatandaşlarımız bundan yeterince faydalanamamaktadır.  Bu vadiler Hemşerilerimizin güvenle yürüyüş yapabilecekleri alanlar haline dönüştürülecektir. Bu vadilerimiz hemşehrilerimizin ve şehrimizi ziyarete gelen turistlerimizin güvenle yürüyüş yapabilecekleri alanlar haline dönüştürülecektir.

8.Engelsiz Şehir projesi: Gülşehir’de park alanları, kaldırımlar, yollar, engelli vatandaşlarımızın, çocuk ve yaşlılarımızın rahatlıkla kullanabileceği alanlara dönüştürülecek, engelsiz bir yaşam için engelleri aşacağız. Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracağız.

9.Milli Kültür Projesi: Milli günler ve bayramlarda gençlerimize ve halkımıza yönelik turlar yapılacaktır. Belediye olarak 18 Mart Çanakkale,  19 Mayıs Samsun,  30 Ağustos Kütahya, 10 Kasım Ankara Anıtkabir ve benzeri milli turlar ve turizm turları düzenleyeceğiz.

10.Ortak Kültür projesi:  Vatandaşlarımızın, düğünlerde, cenazelerde, sosyal faaliyetlerde il dışı gezilerde kullanabileceği,  aynı zamanda Öğretmenlerimizin ve spor takımlarımızın sosyal faaliyetlerinde kullanabileceği, Tam teşekküllü sigortalı ayrıca bir belediye otobüsümüz olacaktır.     Şimdi ki mantarkaya tesislerinde harap halde bulunan Eski belediye oteli sosyal tesis haline getirilecek. Gülşehir belediye konuk evi olarak kullanılması sağlanacaktır.

 

11.Kapalı Pazar Yeri ve Terminal Projesi: Şu anda belediye yönetimince çevre yolu üzerine yapılacak kapalı Pazar yeri projesi orda ki Nevşehirlilerin arsalarına rant sağlamaya matuftur, Pazar yerinin oraya taşınması halinde esnafımız ve vatandaşımız mağdur edilecektir. Biz geldiğimizde halkımızla istişare ederek, üniversitemizdeki şehir planlamacılarından görüş alarak öncelikle mevcut bulunduğu yer modernize edilerek üstü çelik kaplamalı, yer zeminleri çamurdan arındırılmış olarak kapatılacaktır. Daha temiz ve kullanışlı hale getirilecektir. Terminal binamızda mevcut yerinde modernize edilerek halkın kullanımına daha uygun bir şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. Özellikle terminal içinde bulunan tüm alanının iyileştirilmesi yapılacaktır.

 

12. Bisiklet Yolu Projesi: İlçemizde şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını özendirici çalışmalar yapıp, Çevre yolunu takip ederek sanayi dahil Açıksaraya kadar bisiklet yolu yapmayı planlamaktayız. Ayrıca Pınarbaşı Öz vadisini dağ bisikleti spor alanlarına dönüştüreceğiz.

 

Muhterem Hemşehrilerim ;

 

         Gerçekleştirmeyi planladığımız 5 ana projemizi ve alt başlıklarını bu şekilde siz değerli hemşerilerimiz ve kıymetli basın mensupları ile paylaşmış olduk. İnşallah yakın zamanda proje kitapçığımızı dağıtacağız. O zaman projelerimizin tamamını açıklamış olacağız.

 

         Ayrıca şu hususları belirtmek isterim, bizim toplu konut projemizin TOKİ’yle herhangi bir bağlantısı yoktur, yapılan ve yapılması planlanan TOKİ nin durdurulması ne belediyenin ne de bizim tekelimizdedir. Başbakanlığa bağlı olan TOKİ söz konusu konutları yapma sözü verdiyse bizim onu durdurmamız söz konusu olamaz. Bu hususu 1. etabı 12 ayda teslim etme sözü verip  geçen 3 yılda hala teslim etmemesine rağmen 2 . TOKİ masallarını anlatan Mustafa Dursuna sormak gerekir.

Vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi açısından TOKİ ile ilgili işlemleri de bizzat takip edeceğimizin bilinmesini isteriz. Biz Kendi projelerimizle halkımızın karşısına çıkıyoruz, Onlar ise geçen dönem vaat edip başaramadığı projelerini yeniden vaat etmekten başka bir şey yapamamaktadır

 

         Halkımız yapılanı da yapılmayanı da bilmektedir, fakat Belediye başkanı Mustafa Dursun’un şu sorulara da ayriyeten cevap vermesini beklemekteyiz.

 

-          Borçsuz olarak devraldığı, Belediyemizin şimdi ki borcu ne kadardır, varsa bu borç nelerden kaynaklanmaktadır.

-          Kiralık araçlara bugüne kadar ne kadar para ödenmiştir.

-          Belediyenin ödediği telefon faturası aylık ne kadardır. Aylık 3000 lira cep telefon faturası ödendiği doğru mudur?

-          Kum ocağının bir önceki yönetim döneminde bir yılda 1 trilyon 476 milyar vergi matrahı ile Nevşehir de vergi rekortmeni olduğunu biliyoruz, Mustafa Dursun’un beş yıllık döneminde kum ocağı kar etmiş midir etmişse ne kadar kar etmiştir. Varsa vergi borcu ne kadardır?

-          Mustafa dursun yönetimi döneminde hangi şehir dışı gezilere ne kadar para harcanmıştır.

-          Ve özellikle seçime iki ay dan az bir süre kala yapılmaya çalışılan arsa satış ihaleleri hangi amaca hizmet etmektedir?

-          4000 m2 otel yeri ihalesinde kimlere söz verdiğiniz için ihaleye kimleri almadınız?

 

Sayın Başkanın bu soruların cevabını vermesi hem halkımızı bilinçlendirecektir, hem de gerçekleri görmemize yardımcı olacaktır, Kendisini daha başka sorularımızda beklemektedir. Bu sorulara cevap verilmediği takdirde inşallah bizim yönetimimizde bu soruların cevabını halkımıza tüm şeffaflığıyla anlatacağız. Şimdiden tüm halkımıza teşekkür eder saygılarımı sunar. Basın mensuplarımıza iyi çalışmalar dileriz.

 

 

                                                                           Vahdi ARISOY

                                                                  Milliyetçi Hareket Partisi

                                                           Gülşehir Belediye Başkan Adayı