NEVŞEHİR(MHA) AK Parti de Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklamasına eski iki vekilin dahil edilmeyeceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; mevcut Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in de dahil olmayacağı temayül yoklamasına partide 2 dönem milletvekilliği yapan Rıdvan Köybaşı ile bir dönem milletvekilliği yapan Mahmut Dede dahil edilmeyecek.

Mevcut ve eski vekillerin dahil edilmemesiyle birlikte temayül yoklamasına 55 Milletvekili aday adayından 50’si katılacak.

Bu arada Parti çevrelerinden alınan bilgilere göre Cumartesi günü yapılacak temayül yoklaması sonuçları direkt genel merkeze gönderilecek ve bir süre açıklanmayacak. Yoklama sonuçlarının genel merkez kararıyla açıklanabileceği bildiriliyor. Bu kararın son genel seçimlerde de olduğu gibi temayül yoklamasında ilk sıralarda yer alan isimlerin aday listesine girememesi ve ister istemez bir küskünlüğün de ortaya çıkması nedeniyle alındığı bildiriliyor.

Öte yandan temayül yoklamasına AK Parti genel merkezi iki milletvekilini gözlemci olarak görevlendirdi. Yozgat ve Ordu milletvekilleri Nevşehir’deki temayül yoklamasında gözlemci olarak görev yapacaklar.