AK Parti’de hafta sonu temayül yoklaması yapıldı. Hafta başından itibaren geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bugünlerde sıkça mevcut adaylardan kimin sıralamaya girdiği uzun süre dedikodu malzemesi olacak.

Özellikle 10 aday adayının yarıştığı Nevşehir merkeze belediye başkanlığı konusunda siyasi kulislerde cadı kazanı iyiden iyiye kaynayacak.

Çeşitli anketlerde birinci çıktığını söyleyeninden tutunda, temayülde oy kullananların büyük bir bölümünün kalbini çaldığını iddia eden isimleri bu süreçte sıkça görmek mümkün olabilir.

Ancak AK Parti genel merkezinin kamuoyuna temayül sonuçlarını açıklayıp açıklamayacağı belirsizliğini korurken, bu tür dedikodulara partililerin ne kadar itibar edeceği de merak konusu.

Temayülde birinci çıkanın garantisi de yok ….

AK Parti’de gerek Milletvekilliği, gerekse belediye başkanlığı konusunda geçtiğimiz seçim dönemlerinde yapılan temayül yoklamalarında öne çıktığı söylenen isimlerin garantisi de bulunmuyor.

Zira, yapılan temayül yoklamalarında birinci çıkmamalarına karşın Dr. Nuh Ali Ulukuş, Ahmet Belada ve diğer bazı isimlerin aday gösterilmedikleri, hatta listeye bile girmedikleri gözlemlenmişti. Aynı durumun belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde de yaşanıp yaşanmayacağını ilerleyen günler gösterecek.