10 Ağustos Pazar Günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı seçim takvimi kapsamında seçmen listelerinin askıya çıkartıldığını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, oy kullanacak tüm seçmenlerin muhtarlıklarda askıya çıkan listeleri mutlak surette kontrol etmeleri çağrısında bulundu.

AK Parti Nevşehir  İl Başkanı  Mehmet Ali Tanrıver yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı seçim takvimi çerçevesinde,  seçmen listelerinin 2 Temmuz tarihinden itibaren askıya çıkartıldığını belirterek, "Vatandaşlarımız Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak istiyorsa listede isimlerinin olup olmadığını doğru kontrol etmelidir" diye konuştu.

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçim sürecinin başladığını vurgulayan Tanrıver, seçmen listelerinin sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Tanrıver şöyle konuştu;  “Seçmenlerimizin listeleri doğru kontrol etmelidir. Listede ismi olmayan vatandaşlarımız, belli süre içerisinde işlemleri gerçekleştirmezlerse maalesef bu seçimde oy kullanma şansını kaybedecek. Listeler 2 Temmuz Çarşamba günü sabah saat 08.00'da askıya çıkarıldı. 9 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'da ise bu listeler askıdan inecek. Cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir seçimin olması açısından bu sürecin önemli olduğunu belirtmek istiyoruz."

Listede ismi bulunmayanların yasal süre içerisinde  bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine gitmeleri gerektiğine vurgu yapan Tanrıver daha sonra şunları kaydetti; “Geçmiş seçimlerde bir çok vatandaşımız gereken işlemleri zamanında yapmadığı için oy kullanamadığını biliyoruz. Bunun için vatandaşlarımızın aynı sorunla karşı karşıya kalmamaları için hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Listede isimlerini bulamayan vatandaşlarımız, nüfus müdürlüklerinde kütüğe kendilerini kaydettirdikten sonra alacakları belgeyi ilçe seçim kuruluna götürmeleri durumunda isimleri listeye kaydedilecek. Bu noktada vatandaşların mutlaka asılacak listelerde kendi isimlerinin olup olmadığını doğru bir şekilde araştırmalarını öneriyoruz."