Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi ve Nevşehir İl Başkanı Prof Dr. Meliha Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde yapılan “Adalet Yürüyüşü” ile ilgili görüş ve düşüncelerini anlattı.     

Atalay, “Bilindiği gibi CHP, 21 gün önce, Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, Ankara’dan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü, 09 Temmuz 2017 tarihinde, İstanbul’da bir miting yaparak tamamlayacaktır. Başlangıçta, CHP İstanbul Millet Vekili Sayın Enis Berberoğlu’nun, yargılanması sürerken ve kesin hüküm de almamış iken tutuklanması üzerine başlatılan ve “Adalet herkes için gereklidir, insanlarımızın mağduriyetlerine son” vb söylemlerle desteklenen yürüyüş, bir süre sonra farklı boyutlara taşınmıştır.

Yürüyüşe bugün destek veren ve bizzat katılan HDP’lilere bakılınca Sayın Kılıçdaroğlu’nun, “CHP örgütünü, HDP/PKK ile ittifaka hazırlıyor” görüntüsü ortaya çıkmaktadır. HDP ile PKK’yı birlikte yazıyoruz. Çünkü PKK ve HDP diye iki ayrı parti yoktur, ikisi tek partidir. HDP, PKK’nın Meclisteki yasal koludur. Programları tektir. Tek merkezleri vardır, Kandil. Belirleyici eylemleri de Terördür. HDP, PKK’dan kopamaz çünkü o zaman kendisi kalmaz. Bugünkü yaşanan durum doğru değerlendirilmelidir.’’Adalet bitmiştir, Herkese Adalet, Bu yürüyüş Selahattin Demirtaş’ın çığlığıdır, 105 bin kamu görevlisi görevlerine dönsün’’gibi sloganlar, yürüyüşün esas amacını ortaya koymaktadır.

PKK ilk kez Türkiye’nin ana muhalefet partisi ile kol kola girmiştir. Yürüyüşün amacı, HDP/PKK ve FETÖ’yü kurtarmanın ötesinde, CHP’nin bu kuruluşlarla hükümet kurma hevesi olarak görülmektedir. CHP yönetimi, ABD siyasetine sımsıkı bağlanmış gözükmektedir. Çünkü ülkemizin-vatanımızın hiçbir güncel ve önemli sorunları, onların gündeminde yer almıyor ve kamuoyuna iletilmiyor.

Örn: Türkiye’nin çok cepheli bir Vatan Savaşı veriyor olması, Ülkemizin bölünmezliği, Barzani yönetiminin 25 Eylül 2017 de yapacağını ilan ettiği Referandum (ki ülkemiz için büyük bir risk oluşturmaktadır), MEB’nin gerici-yobaz eğitim girişimleri, Tarım ürünleri-hayvan ithalatındaki vergi indirimleri ile çiftçimizin ağır mağduriyetine neden olunması gibi, pek çok yaşamsal değeri olan konularda CHP ne düşünüyor, ne yapmayı planlıyor bilmiyoruz. Ancak bir sorun var. CHP’nin yurtsever tabanını HDP/PKK ile ittifaka nasıl ikna edecekler? Tabanın bu ittifaka alıştırılması gerekiyor.

Yollar İstanbul’a doğru aşınmıyor ama korkarız CHP’deki vatanseverlik aşınmasın.CHP örgütlerine ve tabana bir tür uyuşturucu veriliyor. Tarih bu yürüyüşü CHP’nin bonzaisi olarak yazacaktır. Sonuç olarak AKP liderleri, kol kola yürüyen CHP+HDP/PKK’nın fotoğrafına bakıp içten içe gülüyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Zafer Umutları artıyor. Ancak bu umutları da bozacak olan bir Millet var, Vatan Partisi ve vatansever güçler, AKP’ye rakip olacak iktidar seçeneğini/alternatifini şüphesiz üretiyorlar.Kamuoyuna saygı ile duyururuz