Milliyetçi Hareket Partisi’nin temelleri Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ ve dava arkadaşları tarafından 8-9 Şubat 1969 tarihlerinde Adana’da atılmış ve Üç Hilal’in ışığı altında “Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur” diyerek dünyaya seslenmiştir. Aradan geçen 44 yıl boyunca Milliyetçi Hareket Partisi, Türk siyasi hayatında zalime, yolsuza ve bölücüye karşı direnişiyle bir sembol haline gelmiştir. Kendisinden sonra kurulan onlarca siyasi parti tarihin tozlu sayfalarında yerini almış; fakat dimdik ayakta duran MHP gelecekte Türk milletiyle birlikte olacak Türk dünyasının yanında bulunacaktır. Bugüne kadar Dünya coğrafyasında yalnız kalan Türk’ün, zulüm gören müslümanın yanında duran Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur.

 

Türk milliyetçilerinin son kalesi Milliyetçi Hareket Partisi yurdumun üstünde tüten en son Ocak’tır. Bilinmelidir ki, Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in kutlu mirası, Genel Başkanımız Saygıdeğer Dr. Devlet BAHÇELİ’nin bilgeliği ve milliyetçi harekete gönül vermiş kardeşlerimizin azmi sayesinde ebed elbet bizim olacaktır. Şehidinin kanıyla yeşeren, alın teriyle büyüyen ülkümüzün eskidiğini ya da eskiyeceğini düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedir. Ülkemizi, sürüklendiği karanlıkta 9 Işık aydınlatacaktır.

 

Bu düşüncelerimizle, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 44. yıldönümünü kutlar, partimizin kurucusu Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’i ve ülkücü şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, partimize emek veren herkese saygı ve teşekkürü borç biliriz.