NEVŞEHİR (Merkez) – Seçim çalışmasına hız kesmeden devam eden CHP’nin iddialı adayı Bülent Tekiner, Avanos ziyaretinin ardından geldiği il merkezinde esnafları dolaşarak sorunlarını dinledi. Ekonomik durgunluğun tedirgin edici boyutların ötesine geçerek buhran haline dönüştüğünü kaydeden Tekiner, “İşler nasıl? diye soruyoruz ama kazancınız belli. Cebinizdeki para belli. Durgunluk tahammül edilemez noktaya geldi.” diye konuştu.

 

GÜCÜNE GÖRE VERGİ

KOBİ’lerin mevcut piyasa koşullarıyla rekabet edemez hale getirildiğini savunan Tekiner, uygulanan vergi politikasının esnafın belini büktüğünü söyledi. CHP kadrolarının hazır olduğunu belirten Tekiner, vergi sistemini daha adil ve ekonominin rekabet gücünü artıran bir yapıya kavuşturmak için çalışacaklarını anlattı. İktidara gelir gelmez Gelir Vergisi tarife ve oranlarını farklılaştıracaklarını vurgulayan CHP’li Tekiner, herkesten gücüne göre vergi alınacağını açıkladı.

 

KREDİ MÜJDESİ

Esnaflara bir de müjde veren Tekiner, KOBİ’lere ödedikleri vergi ve sigorta primi tutarında faizsiz kredi verilerek finansmana erişimin kolaylaştırılacağını ayrıca Kredi Garanti Fonu’nun kullanımını etkinleştirerek, sermaye artırımı sağlayacağını bununla birlikte kadınlara ve genç girişimcilere öncelik tanınacağını anlattı.