CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner Nevşehir Adliyesine giderek Hâkim, Savcı ve Adliye personelini ziyaret etti.
7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala resmi kurumlara nezaket ziyaretlerine devam eden CHP’nin iddialı adayı Bülent Tekiner, Nevşehir Adliyesine giderek Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sabahattin Sarıdoğan ve Baro Başkanı Av. Mustafa Necmi Öncül’ü makamlarında ziyaret etti. Tekiner’e CHP İl Başkanı Kamil Gülmez de eşlik etti.

Ziyaretlerde, partisinin seçim beyannamesinden bilgiler veren Bülent Tekiner, adaleti, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi ve devletin temeli olarak gördüklerini belirterek, “Yargıç ve savcıların mesleğe girişinde nesnel ölçütler getirerek, liyakati esas alacağız. İdari olarak Adalet Bakanlığı’na bağlı olmaktan çıkaracağımız Yargıç ve savcılarımızın bağımsızlığını ve tarafsızlığını güvence altına alacak bir atama ve nakil sistemi oluşturacağız. Sürgün uygulamalarına son vereceğiz.” dedi.

NEVŞEHİR BAROSUNA ZİYARET
1980 yılında uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden babası Zeki Tekiner’in 1972-74 yılları arasında başkanlığını yaptığı Nevşehir Barosunu da ziyaret eden Tekiner, Baro Başkanı Av. Mustafa Necmi Öncül ile görüştü. Görüşme çıkışında önceki baro başkanlarına ait fotoğrafların bulunduğu panoyu da inceleyen Bülent Tekiner’in babasının fotoğrafı karşısında duygulandığı görüldü.