NEVŞEHİR – 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonrasında Nevşehir’i temsil etmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer almasına kesin gözüyle bakılan CHP’nin 1. Sıra adayı Bülent Tekiner, esnafları gezdi. Sorunları dinleyerek tek tek not alan Tekiner, CHP’nin küçük esnafla ilgili projelerini anlatarak, halk iktidarı için destek istedi.

 

Yatırım fakiri olan Nevşehir’in cazibe merkezi haline getirilmediği sürece, vergi ve yüksek faturalar altında her geçen gün biraz daha ezilen esnafların büyük işletmelerle rekabet etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Tekiner, çarenin bölgesel kooperatifler olduğunu söyledi.

 

ESNAFA KREDİ MÜJDESİ

Tekiner’den kredi müjdesi de geldi. Esnaflara ödedikleri yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracaklarını açıklayan Tekiner, bankaların konuya olumlu yaklaştıklarını ifade etti. Ayakları yere basan, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan sosyal adaleti ve hakça bölüşümü ön plana çıkartan bir programla alana indiklerini vurgulayan Bülent Tekiner, esnafların da projelerine büyük ilgiyle yaklaştıklarını açıkladı.

 

KİRA ÖDER GİBİ DÜKKÂN SAHİBİ YAPACAĞIZ

Dükkânlar için istenen yüksek kira bedellerinin esnaf için artık sorun olmaktan çıkacağını belirten Tekiner, düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi dükkân sahibi olunacağını söyledi.