AK Parti'den 27. Dönem Milletvekili Aday adayı olan Elektronik Mühendisi Yavuz Yapar 24 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı değerledirmesinde şunları ifade etti; 24 Haziran Pazar günü Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birisinde oy kullanmak üzere sandığa gideceğiz. Çanakkale’yle başlamayıp 15 Temmuz’la bitmeyen istiklal mücadelemizde, vereceğimiz oylarla elimizi değil kalbimizi taşın altına koyduğumuzu ispat edeceğiz.

24 Haziran seçimlerinden sonra içerideki tartışmalarını bitirmiş, tamamen bölgeye ve dünyaya açılmış bir ülke göreceğiz. İçeriye dönük değil, bölgeye ve dünyaya dönük bir ülke göreceğiz. İç sorunlarla boğuşan değil, bölgesel hareketliliği olağanüstü artan bir güç göreceğiz. İçeride değil, dışarıda tartışılan bir ülke göreceğiz.

Biz yürüdüğümüzde coğrafya yürüyecek, tarih değişecek, bunu böyle bilmeliyiz.

24 Haziran bu ülkenin, bin yıllık tarihi iradesinin, Selçuklu-Osmanlı-Cumhuriyet sürekliliğini inşa eden siyasi genetiğinin yeniden harekete geçtiği, buna yönelik değişimin son aşamasının tamamlandığı, şahlandığı tarih olacak.

24 Haziran parti meselesi değil, kısır iktidar meselesi değil, ufku olmayan siyasi sözler meselesi değil. 24 Haziran sadece bir seçim değil, bir tercih, kader oylamasıdır.

Türkiye’nin geleceğinin ne olacağına, büyümesine ya da küçülmesine karar verme meselesidir. 24 Haziran’ın gerçek sonucu bu olacaktır.

Önümüzde yerli, milli ve tarihi bir mesele vardır, vatan ve devlet ekseninde duruşun tarihi bir sorumluluğu vardır.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’IN yürüyüşü bir Selçuklu yürüyüşü, bir Osmanlı yürüyüşü, bir Cumhuriyet yürüyüşü ve geleceğin Türkiye’sinin yürüyüşüdür. Dostları kadar düşmanları da bunun böyle olduğunun bilincindedir.

İçerideki rakipleri, böyle olduğu için, onu hedef almaktadır. Dışarıdaki düşmanlar, “Türkiye’yi durdurmak” için onu hedef almaktadır.

Mikroskopla bugüne bakarken, teleskopla geleceğe bakabilmeliyiz, küçük meselelere, kişisel meselelere takılıp, büyük Türkiye davasını görmezden gelmemeliyiz.

Hayatını büyük Türkiye mücadelesine adamış, bu yolda nice ihanet görmüş, nice saldırıya maruz kalmış, yine de küsmemiş, yine de kırılmamış, yine de yorulmamış, umudunu, heyecanını, kararlılığını ve cesaretini yine de hiç yitirmemiş, küçük meselelere hiç takılmadan büyük hedeflere yürümüş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek almalıyız.

Artık Gözlerimizi açmalıyız. Küçük sözlere, vaatlere, zihin karartmalarına, bulandırmalarına, mavi boncuk siyaseti yapanlara değil, kapsayıcı Hizmet siyaseti yapanlara inanmalıyız.

Geçmiş yüzyılların mücadelesine bakıp bir gelecek kararı vereceğiz. Bugünkü kurucu kuşağa, iradeye ve kadroya güç vereceğiz.

Gayemiz kutsal, derdimiz büyük, iddiamız tarifsiz!

Biz Büyük ve Güçlü Türkiye’yiz!

Asırlar öncesinden gelen ve geleceğe yürüyen bu mücadelenin bayrağını yine biz taşıyacağız.

Büyük ve Güçlü Türkiye davasının sulandırılmasına, mücadelemizin köreltilmesine, İnançla zirveye yükselmiş Bayrağımızın indirilmesine göz yummayacak, küsmeden, darılmadan, sırtımızı dönmeden, vazgeçmeden, yılgınlığa, yeise kapılmadan, “Gayret bizden, Tevfik Allah’tan” şuuruyla,

Birlik için, Beraberlik için, Güçlü Türkiye için, Güçlü Meclis için, Güçlü yönetim için, Büyük Hizmet siyaseti için, 24 Haziran’da sandığa gidip, tercihimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve AK Parti’ye.

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin Şehrimize ve  Ülkemize hayırlara vesile olmasını diler, saygılarımı sunarım.

Yavuz YAPAR

Elektronik Mühendisi