Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, NTSO ev sahipliğinde kahvaltılı programda Nevşehirli sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi.

Bakan Pekcan'ın katılımı ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen kahvaltılı esnaf buluşması proğramına, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir  Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, NTB Başkanı İbrahim Salaş,  Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı ve il protokolü ile çok sayıda Nevşehirli esnaf ve iş adamları katıldı.

Birazdan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,  Nevşehir Ticaret Odası tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında esnaflara hitap etti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Nevşehir'de düzenlenen Esnaf Buluşması Programı'nda yaptığı konuşmada, Ticaretin tarih boyunca ana arteri olan İpek Yolu'nun en önemli kavşaklarından #Nevşehir’deyiz. Medeniyetlerin beşiği Nevşehir'de bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

İş dünyasıyla her ay toplantı yaptıklarını belirten Pekcan, esnaftan gelen taleplerin her birini tek tek değerlendirdiklerini ve hepsine dönüş yaptıklarını anlattı. Bin 200'ü aşkın talebin geldiğini ifade eden Pekcan, şöyle devam etti:

"Yarısı bizim bakanlığımızla alakalı, diğer yarısı diğer bakanlıklarla alakalı. Bakanlar Kurulunda diğer bakanlarımızdan da ben rica ettim, sağ olsunlar onlar da hepsi hemen kabul ettiler, koordinasyon birimi oluşturdular kendi bakanlıklarında. Şimdi sizin sadece Ticaret Bakanlığında değil, diğer bakanlıklarla ilgili taleplerinizi de biz Ticaret Bakanlığı olarak koordinasyonunu üstlendik, takip ediyoruz. O taleplerinizle ilgili de sizlere yazılı dönüş yapıyoruz." dedi.

Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman esnaf ve sanatkarın en büyük hamisi olduğunu ifade etti.

Esnaf ve sanatkarlara yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Bakan Pekcan, onlardan gelen her türlü talebi değerlendireceklerini yineledi.

Bakan Pekcan, şöyle devam etti:

"Hedefimiz esnaf ve sanatkarımızın artık yerel bir işletme olmaktan çıkıp e-ticaret imkanlarını da kullanarak ihracatçı olması. Bu yönde esnafımıza yönelik pazarlama ve markalaşma desteklerini geliştiriyoruz. Ayrıca esnaflarımıza e-ticaret ve e-ihracat eğitimleri veriyoruz. Sizlerden beklentimiz, iç ticaretteki başarınızı dış ticarete de yansıtarak ihracatımızın katlanmasına destek vermeniz."

Pekcan, bu konuda potansiyeli bulunan Nevşehir'in öncü olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İç Anadolu’nun turizm başkenti, kültür ve tarih merkezi Nevşehir’de Esnaflarımızla bir araya gelerek ilimizin ticari potansiyelini daha da artırmak için atacağımız adımları ele aldık" dedi...