Aziz ve şerefli Türk Milleti…

 

3 Mayıs 1944 günü Türk Milletinin evlatlarına karşı hunharca girişilen işkence ve zulümlerin 69. yılının sene-i devriyesine girmiş bulunuyoruz.

 

Sadece Türklere değil, tüm dünyaya nizam ve intizam getirmeyi temel ülkü edinen Türk Milliyetçilerinin, günümüzde de uğradığı haksız ve mesnetsiz saldırı ve ithamlar bu günü daha da anlamlı kılmaktadır.

 

Barış ve kardeşliği herkesten daha çok benimseyen ve amaçlayan Türk Milliyetçilerine, bugünlerde yapılan bu saldırı ve ithamlar, Türk Milletini zan altında bırakma girişimlerinden başka bir şey değildir.

 

Düzenin ve varlığın teminatı olan Türklerin, Selçukludan beri adı Türkiye olan topraklarındaki bekâsı, günümüzde tarihte hiç olmadığı kadar tehlikededir.

 

Unutulmamalıdır ki, geçmişte olduğu gibi bugünde ve gelecekte de Türk Milliyetçileri üzerine düşeni hiç tereddüt etmeden ve düşünmeden yapacaktır.

 

Türk–İslam coğrafyasının varlık mücadelesi verdiği şu günlerde, bekâmızın korunmasında en büyük güç, Türk Milliyetçileri olacaktır. Bu hususta hiç kimse tereddüde düşmemeli ve ye’se kapılmamalıdır.

 

“Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, Dönersem kâhbeyim millet yolunda bir azimetten…”

 

Bu vesileyle Yüce Türk Milletimizin bu mâna dolu 3 Mayıs Türkçülük Gününü, Türk Ocakları Nevşehir Şubesi olarak kutlar, selam ve sevgilerimizi sunarız.

 

Av. Mesut ERDOĞAN Türk Ocakları

 

Nevşehir Şube Başkanı