Türk - İsveç İş Forumu ve çok sayıda toplantıya iştirak edecek işadamları, iki ülke arasındaki ticaretin artırılması için görüşmelerde bulunacaklar.

 

 

Türk iş dünyası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün programı çerçevesinde İsveç’e çıkarma yapacak.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki işadamları, İsveç’te yeni işbirlikleri ile ticari ve yatırım bağlantıları arayışında olacak.

 

10 Mart 2013 Pazar günü İsveç’e hareket eden heyet 11 Mart 2013 günü Stockholm’de düzenlenecek ve Cumhurbaşkanı Gül ile İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf’ın onurlandıracağı Türk-İsveç İş Forumu’na katılacak.

 

İş Forumu’nda açılış oturumunun ardından, ‘Yenilikçi İsveç’, ‘Türkiye’de İş Yapma Ortamı’ ve ‘Sürdürülebilir Enerji Çözümleri’ oturumları gerçekleştirilecek.

 

İsveç programı içerisinde düzenlenecek ‘sektörel toplantılar’ ise işadamlarını kendi sektörlerinin temsilcileriyle buluşturacak.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Parmaksız , 12 Mart 2013 Salı günü Stockholm Üniversitesi Türk Araştırmaları Enstitüsü’nün açılışına katılırken, DTİK Avrupa Üyeleri ve İsveç’te yerleşik Türk girişimcilerle bir araya gelecekler.

 

Cumhurbaşkanı Gül’ün İsveç seyahatine iş dünyasının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AB Bakanı Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katılacak.