NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisi Uçhisar belediye Başkan Adayı Ali Karaaslan, göreve seçilmeleri durumunda Uçhisar kasabası halkı ile el ele verip 24 Saat Uçhisar için kafa yoracağını söyledi.

Bu haftaki röportajımızda göreve gelmeleri durumunda gerçekleştirmeyi planladıkları Turizm, Eğitim, Organik Tarım ve Hayvancılık, Sosyal Yardımlaşma, Sportif Yatırımlar ile beldenin 1950’li yıllardan bugüne değin yaşam kültürünü yansıtacak Canlı Müze projelerinin içereğini anlatan Milliyetçi Hareket Partisi Uçhisar Belediye Başkan Adayı Ali Karaaslan, bu projelerin tamamının kaynak sorunun bulunmadığına dikkat çekti.

MHP Uçhisar Belediye Başkan Adayı Ali Karaaslan, “Uçhisar’ımız için yapmayı planladığımız projeleri şöyle sıralayabilirim. İlki Turizm, bizim için vazgeçilmez. Daha önceki açıklamalarımda da belirtmiştim Uçhisar’da turistlerin vaktini geçirebilecekleri bir kompleks oluşturacağız. Yoğun olarak enerjimizi sarf edeceğimiz bir proje olacak. İkinci projemiz organik tarım ve hayvancılık. Bu proje belediyemizin bünyesinde oluşturulacak olan bir müdürlük marifetiyle yapılabilir. Ama mutlaka bu konuda da belediyemizin beldemize önemli katma değer sağlayacağına inanıyorum. Üçüncü projemiz beldemizin Mimari yapısını ilgilendiriyor. Turizm İmar Projesi konusunda çalışmaların yapıldığını ve son aşamaya gelindiğini biliyorum. Daha önceki başkanlarımız bu konuyu ele aldı onlara teşekkür ediyorum. Eğitim projemiz de var. Bu benim en az turizm projesi kadar önemsediğim bir proje. Uçhisar’da okuyan gençliğimiz yoğun. İlk, Orta, Liste ve Üniversite gençlerimize Ailelerinin maddi olanakları yetmediği taktirde, belediye bünyesinde oluşturacağımız bir fon marifetiyle ilkokuldan Üniversite mezunu oluncaya kadar mutlak suretle maddi katkı sağlayacağız. Eğitim öğretim fonu oluşturacağız. Bu işi yaparken kesinlikle Allah Rızası için. Veren ile Alanın yüzleşmeyeceği bir şekilde yapacağız. Öğrenci bu para kimden geliyor diye bilmeyecek. Allah nasip ederse, dünya çapında bir festival merkezi yapmak istiyorum Uçhisar’ımızı. Bu sözde kalmayacak. Gerek yerli ve yabancı turistler buraya kültür amaçlı geliyorlar. Kadınlarımıza yönelik spor alanı, yürüyüş yolları oluşturacağız. Bütün güvenlik tedbirlerini de alarak bunları yapacağız. Sporla ilgilenen gençlerimizi spora yönlendirecek tesisler yapmayı planlıyoruz. Uçhisar’ımız da canlı müze kuracağız. Uçhisar’da 1950’li yıllardan bugüne kadar nasıl bir hayat serüveni geçirmiş ise onu bu müzede yaşatacağız. Örneğin çocukluğumuzda sabah kalkınca tandır yanardı, çeşit çeşit çorba pişerdi. Kahvaltıyı peynir, zeytinle yapmazdık. Ürettiğimiz ürünleri de bulunduracağız. Örneğin Turistin yoğun olduğu saatlerde bir anamız, bacımız tandırın başında oturup bazlama ikram edecek. Sosyal Yardımlaşma ve dayanışmayı daha etkin bir hale getireceğiz. Bütün bu çalışmaların başında ben olamayacağım için bu işlere gönül veren, kendisini adamış insanlarımızı getireceğiz. Uçhisar bu tür insanlarla dolu. Bu kadarla mı kalıyoruz sıkıntımız yok. Açık yüreklilikle söyleyeyim 24 saat Uçhisar için kafa yoracağım. Ben değil biz olacağız” açıklamalarında bulundu.