AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, başkanlık sistemi ile Türkiye’nin istikrarsız günlerini geride bırakacağını dile getirdi.
Bahar aylarında yapılması beklenen referandumun halk tarafından onay alması ile birlikte seçimle göreve seçilen Cumhurbaşkanının 5 yıllık süreyle ülkeyi yönetme yetkisini alacağına dikkat çeken AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, başkanlık sisteminin ülkeye getireceklerini önümüzdeki günlerde saha da bizzat vatandaşlara da anlatılacağını söyledi.
Bu sistemin devreye girmesiyle birlikte ülkede artık bir koalisyon tehlikesinin de ortadan kalkmış olacağına değinen Göktürk, “Ülkemizin koalisyonlarla kaybedecek yıllarının olmadığı ortada. Buna bir çözüm üretilmesi gerekiyordu. Bu konuda da gerçekten iyi bir yol aldığımızı düşünüyorum. Bizim hazırladığımız anayasa teklifi Milliyetçi Hareket Partisine sunuldu. Ana başlıklarıyla Cumhurbaşkanlığı makamını güçlendiren, ülkedeki çift başlılığa bir son veren, seçimle gelmiş olan Cumhurbaşkanını sembolik bir makam olmaktan çıkaran bir teklif hazırladık. Seçimle seçilen Cumhurbaşkanının 5 yıl süreyle ülkeyi yönetmesi için bir düzenleme yapılacak. İnşallah bu ülkemiz için son derece iyi olacak. İnsanlarımız sandık başına gidip oylarını veriyorlar ve sonrasında acaba koalisyon mu olacak endişesiyle de baş başa kalıyorlardı. Başkanlık sistemi ile bu tehlike ortadan kalkacak. Baharda bir referandum yapılacak. Bu sayede ülkemiz istikrarsız yıllarını da geride bırakacak. Bizlerde bunu sahada insanlarımıza anlatacağız. Gördüğümüz kadarıyla da halkımızın büyük çoğunluğu da artık ülkenin istikrarını devam ettirmesi yönünde karar verecek. 7 Haziran sonrasında yaşananları da göz önüne getirdiğinizde bu sistemin ülkenin geleceği açısından ne denli önem taşıdığına herkes daha iyi vakıf olacaktır” dedi.