Ulusal Gençlik Parlamentosu ile Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, seçilme yaşının 18'e indirilmesi için 'Adayını genç seç' mesajıyla bir kampanya başlattı. Kampanya İl Sorumlusu ve Nevşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed A. Koçak , En Genç Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. Mahmut Sami Uluer ile görüştü.

Görüşme sırasında şunları söyledi:
TBMM’nin 25. Dönemi için genel seçimlerin yapılacağı haziran ayı yaklaşırken, seçilme yaşının 18’e indirilmesi talebiyle başlatılan bir kampanyadır bu
Bünyesinde 68 ilden gençlik alanında faaliyet gösteren 179 üye kuruluşu barındıran Ulusal Gençlik Parlamentosu ile Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği tarafından yürütülen kampanyada, Türkiye  nüfusunun yaklaşık 3’te 1’inin 15-29 yaş arasındaki gençlerden oluştuğu ancak Meclis tarihi boyunca gençlerin temsil oranının ortalama yüzde 1 civarında olduğu hatırlatılarak seçilme yaşının 18’e indirilmesi talep ediliyor.

Türkiye’de seçilme yaşı, son olarak 2006 yılında 30’dan 25’e düşürülmüştü. Oy kullanmak için ise 18 yaşından gün almış olmak yetiyor. Şimdi seçilme yaşının da 18’e düşürülmesi için harekete geçen Ulusal Gençlik Parlamentosu ile Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, yayınladıkları ortak mesajda, oy kullanan 13 milyon gencin seçilme hakkını savunmanın tüm siyasi partilerin sorumluluğu olduğu belirtiliyor:
“Gençlerin karar alma mekanizmalarında aktif ve etkin katılımını desteklemek, 13 milyon oy kullanan gencin seçme hakkının yanı sıra seçilme hakkını ve temsilde adalet ilkesini savunmak, demokrasiyi desteklemek ve bütüncül bir gençlik politikasını oluşturmak tüm siyasi partilerin sorumluluğudur.”

Kampanya il sorumlusu  Muhammed A. Koçak , En Genç Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olan Mahmut Sami Uluer ile kampamız ile ilgili bir görüşme yaptık. Çıkmış olduğu bu yolda  başarılar diliyoruz. Kampanyamıza destek verdiği için teşekkür ediyoruz dedi.

Uluer ise aday gösterildiği taktirde Mecliste ve her platformda gençliğin sesi  olacağını, yapılan bu ziyaretten çok memnun olduğu söyledi.