ÜNVER MEGA FM'DE CANLI YAYINDA VATANDAŞLARA SESLENDİ

Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver,Radyo MEGA FM ‘de gazeteci Mustafa Sertbakan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Labirent Özel’ programına  katılarak, seçim gündemine ilişkin olarak soruları cevaplandırdı.

Yaklaşık 2 saat süre ile devam eden programda , dinleyicilerin internet ortamında sordukları soruları da cevaplandıran Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Hasan Ünver, Nevşehir’de farklı bir siyasi havanın bulunduğunu belirterek bu havanın sükunet ve suhulet içerisinde  ve büyük bir olgunluk içerisinde geçtiğini belirterek, bunun oldukça sevindirici olduğunu kaydetti.

Seçim yarışına katılan diğer belediye başkan adaylarının da yeni bir vizyon ile herhangi bir vaadinin de bulunmadığını anlatan Ünver “ Vaatlerin içerisinde çok ciddi bir şey yok. Konuşulanlar bizim başlattığımız çalışmalar. 27 Şubat’da 45 Milyon TL bedelli bir ihale gerçekleştirildi. Kızılırmak nehrinin sağından solundan değil, tam  havzasından su alacağız. Bu  100 yıllık şehrin ihtiyacını karşılayacak. Oluşturulacak bu tesis ile suyun içerisindeki tüm mineraller ve arsenikleri kontrol altında tutulmuş olacak. Tesis tüm üniteleri ile birlikte 18 ay içerisinde tamamlanacak. Tesis oluşumu itibariyle de cam elyaftan  patlamayan borularla ana su  irsaliye hatlarını da böylelikle yenileyeceğiz. Artık bundan sonra su borusu patlaması sıkıntısı da çekmeden bu sisteme kavuşulacak. Bu şehri güvenli şekilde ileriye taşımak için ciddi bir alt yapı kurmak zorundaydık  ve 10 yıllık süreçte  bunu yaptık.”dedi.

ALT YAPI İÇİN CİDDİ ÇABALAR HARCANDI

 Bir yatırımın en üst değerde ve en kısa süreli yapımını sürekli olarak değerlendirerek çalışma yaptıklarını anlatan Ünver “ Zaman israfı , para israfından önemli  bizim için. Biz zaman israfının da önüne geçtik. Biz hesap adamıyız. Bir yatırım ne kadar zamanda, en hızlı ve en düşük maliyetli olarak nasıl yapılabilir ,bunun çözümüne çalıştık. ”dedi.

Alt yapı ağının geliştirilmesi için bugüne kadar 200 Milyon TL’lik bir yatırım yaptıklarını vurgulayan Ünver  , “ Bugüne kadar şehrimizin daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşması için 200 trilyonu alt yapıya gömdük 10 yılda. Şehrin kaynaklarını  ve belediye kaynaklarını harekete geçirerek bu güce ulaştık. Artık gazı basılmayı bekleyen bir hızlı tren gibiyiz. Bu şehir, ülkemiz adına da artık  rol model haline gelecek. Artık bundan sonra gaza basacağız vekillerimizin destekleri ve hükümetimizle beraber.”diye konuştu.

VEKİLLERİMİZLE UYUMLU BİR ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ

Milletvekilleri ile de oldukça uyumlu bir çalışma sergilendiğini aktaran Ünver, “ Derdimiz kavga etmek değil, hizmet etmek derdimiz. Milletvekilleri ile uyumlu bir çalışma ortamı geliştiriyoruz.  Göre Boğazı bölgesinde 9 bin hissedarın bulunduğu yeni alanla ilgili sorunu,  tek bir vatandaşımızın itiraz dilekçesi olmadan çözdük. tüm personellerimiz ile fedakarca çalıştık. 350 bin metrekarelik bir alanı konut alanı oluşturarak hak sahiplerinin  kullanımına sunuyoruz. 300 bin metrekarelik bir alanı da belediyemize kaldı. Oranın bir bölümünde  Dini ilimler kampüsü haline getirdik. Bu bahar sayın Başbakanımız inşallah temelini atacak. Bu alanda yapılandırılacak Kuran-ı İlimler Merkezinde  her türlü Kuran-i İlimler verilebilecek.  7 bin kişilik caminin yanı sıra İmam Hatip Liseleri  ve Ortaokulları kompleksi oluşturuyoruz. Oraya ayrıca TEMA Park ve Huzur Konağı projesi uygulayacağız. Huzur Konağı,  Türkiye de örneği olmayan bir proje. Huzurevi her yerde var ,ama bizim projemiz şu an dünyanın hiçbir yerinde uygulanmıyor. Bir bölümü yatılı olacak, diğer bölümünde de oğlunun kızının yanında kalan ama zaman geçiremeyen yaşlı insanlarımızın  her alanda rahatça hareket edebileceği, eğitimler alabileceği ,tarımla uğraşabileceği ve akşamda evine yine Belediyemiz imkanları ile taşınabileceği bir merkezi bu alanda oluşturmayı planlıyoruz. Bittiğinde o zaman inşallah iki katı oranında bize dua edecekler.”dedi.

HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

Geçmişte de hayal gibi gelen çalışmaların kendi dönemlerinde artık hayal olmaktan çıkarak gerçeğe dönüştüğünü da kaydeden Ünver “ Daha önce Hasan Ünver’in söylediği şeyler hayal gibi geliyordu. Herkes konuşuyordu ama Hasan Ünver yaptı bunu.Seçim döneminde olduğu için hep konuşulan sözlerle karşılaşıyoruz. Özellikle yıkılan hastane binası ile ilgili. Yok Haciz geliyormuş ,yok inşaatta göçük olmuş, yok  şöyle oluyormuş yok böyle oluyormuş. Burayı hasılat paylaşımı ile anahtar teslimi şartı ile yapıyoruz. İçerisinde otoparkı bulunan ve 14 katlı belediye binasını da olan kompleksi firma  yapıp  bize teslim edecek ve üzerine de Nevşehir Belediyesine 1 Milyon TL bir bedel ödeyecek. Her inşaatta yaşanabilecek bazı olumsuzluklar yaşanır, bu olabilir yani. Nevşehir Belediyesi olarak yapılan bu merkezin inşaat kalitesini kontrol ederek teslim alacağız. İnşaat ile herhangi bir aksama yok, hemşehrilerimiz bu konuda rahat olsun .Arsa değeri ile 80 milyon TL’lik bir yatırım. Bu kompleks ile inanıyorum ki şehrimiz bir basamak daha  atlayacak bu şehir. Nevşehir’e yakışan bir yatırım inanıyorum ki bu yatırımın hizmete kazanmasıyla birlikte  şehrimizin çehresini değiştirecek.” şeklinde konuştu.

TARİHE SAHİP ÇIKTIK

10 yıllık süreçte ortaya koydukları yatırımlara ilişkin olarak da bir dizi değerlendirmelerde bulunan Ünver, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesine yönelik yöneltilen bir soruya da karşılık olarak “  2004 Mart’ında yapılan seçimler öncesinde   Nevşehir  Kalesi ve çevresi projesine ilişkin olarak bir tek vaadim yoktur. Ben çok iyi hatırlarım, orada yaşayan   hemşehrilerimin can güvenliği yoktu. Gece işe gidemiyorum diyorlardı,  silah sesleri ile uyanıyordu insanlarımız. O vatandaşlarımla birebir kendim görüştüm , herkes bizi buradan kurtar diyordu. Kale civarındaki yıkımlar olduğunda da sanki ben yıkmışım gibi 100 yıl öncesinden çekilen fotoğrafı önümüze getirip koymaya çalışıyorlar. Nevşehir tarihine Hasan Ünver kadar sahip çıkan bir belediye başkanı oldu mu? Padişah 3 Ahmet tarafından Nevşehir adında bir il kurulmasına yönelik özel ferman yayınlanıyor. Ayrıca  Padişah fermanı ile kurulan tek pazaryeri yine Nevşehir. Bunun da levhasını pazaryerine astık. Peki bunlar neredeydi o zaman? Ben 400 milyar harcama yaparak 80 bin belge getirdik. Orijinali ile birlikte sunduk hemşehrilerimin ve tarih araştırmacıların önüne. Acaba Beylik hanı olarak da bilinen Kurşunlu Caminin hemen altındaki Kervansaraydaki alanın girişindeki tarihi çeşmenin üzerini toprakla örterek tarihe nasıl  sahip çıkılmış. Bu mudur tarihe sahip çıkmak .Tarihe,  o çeşmeyi  açığa çıkartarak sahip çıkılır. Kalemiz civarında  44 korunan bina var, camisi  kilisesi ve Osmanlı evleri ile. İnşallah bu yaz 1500 kişilik bir ekip ile gireceğiz bu alana .Bu alanda yine örnek bir çalışma ile Anıt Park oluşturacağız.  Şimdilerde kalenin civarında  konut fotoğrafları yayınlıyorlar, bırakın tek çivi çakamazlar. 30 su yolu var bölgede. Bir tanesi 7 km. lik su yolu. Burada uygulayacağımız proje ile böylesine önemli bir eseri ilimize kazandırmış olacağız. Bu tarihe sahip mi çıkmak  yoksa yok etmek mi.? Kapadokya turizmini Nevşehir sürükleyecek. hem tarihi ve turizmi dünya ile kucaklaşacak. “dedi.

Sosyal hayatın adaletle sağlanabileceği düşüncesinin altını çizen Ünver “  Nevşehir’de 25 yılda gelinecek aşamayı belki  biz 1 yılda elde ettik.  Şu konuyu çok iyi değerlendirmemiz gerekir .Bir şehirde sosyal hayat, adalet ile sağlanır. Bu şehrin yüzde 70 i doğal gaz kullanıyor ama yeraltı oluşumları ile bu şehrin yüzde 30 ‘u doğal gaz kullanımından yoksun bırakılamazdı.  Şu anda yeni TOKİ alanlarında ikamet eden kardeşlerim doğalgazdan diğer yüzde 70 lik kesim gibi kullanır ve daha iyi bir yaşam tarzı ile buluşur oldu. ”dedi.

 

KARASOKU KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATILACAK

Bu yaz döneminde de Karasoku kentsel dönüşüm projesinin uygulanmasına yönelik çalışmaların başlatılacağını belirten Ünver “ Hiçbir hemşehrimizi kırmadan ve üzmeden bu konuyu da çözüme ulaştırmayı amaçlıyoruz. Ben yapmam ne varsa yapmaya devam edeceğim. Karasoku da hiçbir hemşehrimi özmeden çözüm oluşturacağız. Şehrimizdeki müteahhitleri yanımıza alacağız, ada ada karşılarına vatandaşımızı alacağız. Gerekirse bu işi TOKİ ile yapacağız. Herkesin hoşuna giden şekliyle bu dönemde dönüştüreceğiz, ben yaptığım hizmetler ile Nevşehir’in tarihine geçmek istiyorum.”dedi.

OYLARINIZA SAHİP ÇIKIN

30 mart’da her seçmenin mutlak surette sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Ünver “Allah bu milletin önünden sandığını almasınlar.Her gün aynı şekilde dua ediyorum ve istekte bulunuyorum. Hayırlısı kim ise kalbime ve vicdanı onu ilham et diye dua ediyorum. Hemşehrilerim oylarını kullansınlar ve sahip çıksınlar,kendi oylarının nasıl tecelli edeceğini kendileri karar versinler. Allah’a şükür bugüne kadar hırsımız aklımızın önüne geçmedi. Neyi Allah hayırlısını öngörüyorsa,  bu milletin yazgısı olarak onu önüne getirsin diye dua ediyorum.”dedi.

Bundan sonraki dönemde kadın istindamına ağırlık vereceklerini anlatan Ünver “Pazaryerimizin altında oldukça geniş bir alanımız vardı. İstese idik orasını 50 bin liraya kiraya verebilirdik, ama bir firmaya kiraladık. Orada  135 bacım evine etmek götürüyor. Bundan ziyade bir şey olabilir mi ?,kadın eğitim dönemimizde 4 merkezde kadın eğitim merkezi oluşturduk,yeni dönemde inşallah bunu tüm mahallelerimize yayacağız. “dedi.

REÇEL VE TURŞU FABRİKASI

Ünver , Nevşehir’de 500-1000 arasında kadın ve erkeğin istihdamı amacıyla bir Reçel ve Turşu fabrikasının kurulmasına çalışacaklarını belirterek “Nevşehir’de Yöresel  el ürünleri  ile  tarımsal ürünleri değerlendirmek üzere kadın ürünleri pazarı oluşturacağız. 500-1000 arasında kadın ve erkeğimizin istihdamının sağlanacağı reçel ve turşu fabrikası kurmaya çalışacağız. Kayısı ve üzüm ile fasülye iyi bir üretim noktasına ulaşıldı. Kalkınma ajansı ve diğer kurumlarla da  görüşmelerimiz sürüyor. Bu olgunlaştığında ciddi bir istihdam oluşturulacak. “şeklinde konuştu.

Farklı partilerdeki hemşehrilerinden de bu seçimlerde destek alacağına inandığını vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver “Bugüne kadar yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik, kandırmadık insanlarımızı. Onların yüzüne söyledim .İtibar satın alınacak bir şey değil, ben o gönül sevdasını yakaladığıma inanıyorum. Bir şölen havası estiğini görüyorum, hayırlısı ile devam edecek olursak bunların devamı da gelecek. Partizanlık yapmadım, hangi partidensiniz diye sormadım hiçbir zaman.Farklı partilerden yine oy alacağımıza inanıyorum.Şu çok şerefli ve haysiyetli bir iş,bu trendin artacağına inanıyorum.Partizan adam değilim. Kimseyi kırma lüksüne sahip değilim.kime ne hizmette bulundu isem kendi insanım olduğu için bunu yaptım. Benden rahatsız olanlar var mı ? Olabilir tabi. Beni herkesin sevmesinden Allaha sığınırım. Ben yapabileceklerimi söylüyorum nihayetinde .Kandırdığınızda siyaset kurumunun itibarı zedelenir,yok edilir. “dedi.

Ünver,proğramda Radyo  Mega FM dinleyenlerin çeşitli konulardaki sorularına da cevap verdi.