Ürgüp Şömine Restorantta yapılan toplantıya Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Yıldız, Vakıf Mütevelli Heyeti ile Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Mustafa Dinler, İbrahim Başturan, Hasan Turasan, Muammer Sak, Mehmet Ayaz, Ahmet Yiğitoğlu, Nebil Tahincioğlu, İsmail Kemal Terzioğlu, Yakup Dinler, Mehmet Dinler, Metin Bakılan ile Vakıf Müdürü Mahmut Duran ve Vakıf Muhasebecisi Mustafa Ünver katıldı.

 

Toplantıda, vakfın 2012 yılı bütçesi, gelir gider cetveli ve bilançosu okunarak mevcut katılan üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

 

Genel Kurulda ayrıca Ürgüp ve çevresinin tarihi, kültürel turizm potansiyelini ortaya çıkartmak, ekonomik değere dönüştürerek, bölgede ekonomik refahı arttırmayı amaçlayan Ürgüp Tanıtma vakfının 2 yıl süre ile yönetim ve denetleme kurulu üyeleri seçildi.

Yapılan seçimle Muammer Sak ile İbrahim Baştutan oy birliğiyle yönetim kurulu üyesi olurken, Ahmet Aydın mütevelli heyeti Halil Özarslan da Denetleme Kurulu üyesi oldu. Vakfın 2013 yılı içerisinde kitap basımı ile Ürgüp genelinde Ürtava çalışan açık otopark işletmesinde el terminalleri ile otopark otomasyon sistemine geçilmesinde yönetim kuruluna yetki verildi.

Bugüne kadar vakfın Başkanlığı görevini yürüten Fahri Yıldız'ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle Yönetim kurulu başkanlığını daha iyi yürütebilecek birinin seçilmesini teklif etmesi üzerine, Vakıf Mütevelli heyeti Başkanı Mustafa Dinler'in mevcut Başkanın görevinin devamını önergesiyle Yıldız, vakıf yönetim kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.

Nevşehir Valiliğindeki toplantısı nedeniyle genel kurul toplantısına sonradan katılan İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürtav'ın çalışmaları hakkında bilgi alarak vakfın yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

 

Kaynak:Faruk Özzengin / Ürgüp Haber