NEVŞEHİR(MHA) Yerel seçime 5 ay kala Cumhuriyet Halk Partisinde de seçim hareketliliği artıyor.

Edinilen bilgiye göre; Nevşehir Belediye Başkanlığına iki adayın ismi öne çıkıyor. Cumhuriyet Halk Partisinde Nevşehir Belediye Başkanlığı için Serkan Sağlamer’in ismi gündemde. Ancak bir bayan adayın ismi de konuşuluyor. Ancak o aday İl Başkanının eşi değil.

İlçelerde de Cumhuriyet Halk Partisinin aday adayı oldukça fazla. Zira ÖDP ile birleşme kararı alınan Avanos ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisinin aday adayları arasında Avanos eski belediye başkanlarından M. Seyhan Duru, Ahmet Divan ve Hüseyin Kozan isimleri var.

Ürgüp ilçesinde ise partinin en büyük beklentisi yurt dışından kariyerli bir aday adayı. Bu adayın ismi bugünlerde kamuoyuna henüz açıklanmış değil.

Derinkuyu’da da MHP li belediyeyi ele geçirmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisinde iki adayın ismi gündemde. Bu isimler arasında Mustafa Erdem ile mevcut ilçe başkanı var.

Nevşehir’de Cumhuriyet Halk Partisinin en güçlü olduğu ilçe olan Hacıbektaş ilçesinde ise 8 belediye başkan adayından bahsetmek mümkün. Bu isimlerin başında iki dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Ali Rıza Selmanpakoğlu var. Selmanpakoğlu’nun yanı sıra partide Ali Kaim, Eski belediye başkanlarından Bayram Ayvazoğlu ve Mustafa Özcivan, Ali Kurnaz, Recai Aksu ve Durul Gök bulunuyor.

Acıgöl ilçesinde belediye başkan aday adayı bulmakta zorlanan partinin Kozaklı ilçesinde 2, Gülşehir ilçesinde 3 aday adayı bulunduğu belirtiliyor. Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisinde Merkeze bağlı Göre, Göreme, Kaymaklı ve Sulusaray beldelerinde de belediye başkan aday adayı bulunduğu bildiriliyor.