Ürgüp Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası 5. Ressamlar Buluşması kapsamında tertiplenen sergiyi Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kaptid Başkanı Yakup Dinler, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Hasan Albayrak ve Ürgüplü Ressam Mahir ile vatandaşlar gezerek sanatçılardan sergiledikleri eserler hakkında bilgi aldılar.

Bu yıl 29 Mart ile 4 nisan tarihleri arasında Ürgüp Belediyesinin misafiri olarak Ürgüp’e gelen 10 sanatçı Ürgüp Belediyesi sinema salonunun üst katında çalıştılar. Kent parkta bulunan trafo üzerine de Kapadokya’nın sembollerini yapan Daniel Jordanov Alberchy 5 yıldır bu çalışmayı Ürgüp’te yapmasının nedenini şöyle açıkladı: "Ürgüplülerin misafirperverliklerini, cana yakın davranışlarını her yıl farklı sanatçı arkadaşlarımızı getirerek gösteriyoruz, her yıl başka bir yer seçip orda sanat çalışması yapabiliriz fakat Ürgüplülerin davranışları nedeniyle kendimizi burda evimizde hissediyoruz." 

Sanatçılarla yakından ilgilenen Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Belediye Başkanı Fahri Yıldız, her yıl kapımız sizlere açık, Ürgüp’te sizleri misafir etmeye hazırız dediler. Sinema salonunda düzenlenen serginin ardından katılımcılar Kentparkta bulunan trafoya giderek çalışmayı yerinde gördüler.