7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde AK Parti'den Nevşehir milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Melbourn Eski Konsolosu Vahit Özdemir bugün FİB Haber İnternet gazetemizi yeni açılan ofisinde ziyaret etti.

Gurbetteki tüm hemşehrilerimiz gibi Memleketim Nevşehir'den FİB Haber Merkezinin haberleriyle haberdar oluyoruz. Sizi Sürekli olarak takip ediyorum. Zaten Nevşehirle olan bağlantım bu güne kadar hiç kopmadı. Gerek eş dost akraba ziyaretleri için olsun gerekse aşığı olduğum topraklara her fırsatta gelip gidiyoruz. Şimdiye kadar Ülkemi yurt dışındaki görevlerim nedeniyle en güzel şekilde ifa ettiğimi düşünüyorum. Artık kendi memleketim Nevşehir'e olan Vefa borcumu ödemek istiyorum.

Hamd olsun ''Dünya lideri Muhterem Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli önderliğinde ve Başbakanımız Davutoğlu Ahmet Hocamızın rehberliğinde ülkemizin şaha kalkıp dünyada yıldız bir ülke haline geleceğine yürekten inanıyorum.

Bende şimdiye kadar ki tüm birikim ve tecrübelerimi doğduğum topraklara hizmet için AK Parti kadrolarında inandığım dava insanlarıyla kader birlikteliği yaparak bu tarihi süreçte Nevşehirimizi 2023 Hedeflerine taşımayı arzu ediyorum dedi.

AK Parti’den 7 Haziran 2015 tarihinde milletvekili aday adayı olabilmek için Dış İşleri Bakanlığı’nda ki görevinden istifa eden AK Parti Nevşehir milletvekili aday adayı Vahit Özdemir, Malumuzun geçtiğimiz dönem 2011 Genel Seçimlerinde de yine Aday Adaylığı müracaatında bulunmuştum. O zaman nasip olmammıştı ve daha sonra bana tevdi edilen Avustralya Melbourn Konsolosluğu görevine getirilmiştim.

Bu kez Devlet Memurluğu için belirtilen son güne daha çok zaman olmasına rağmen sırf Nevşehirle bütünleşmek ve seçim çalışmalalrına biran önce başlamak için erkenden istifa ederek sahaya inmiş bulunuyorum dedi.

Özdemir, AK Parti’den Bu Kez "ADAY" olmak İçin Oldukça İddialı...!

Eski Melbourn Konsolosu Vahit Özdemir, www.fibhaber.com a yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bürokrasi ve diplomasi tecrübemi Aziz Milletimin hizmetine sunabilmek amacıyla fahri kurucusu olduğum AK Parti'den, Nevşehir milletvekili aday adaylığı için görevimden istifa ediyorum. Kadirbilir ve sağ duyulu Nevşehirli Hemşehrilerimin 2002, 2007 ve 2011 milletvekili seçimlerinde olduğu gibi 2015 seçimlerinde de AK Parti'ye teveccühlerini esirgemeyeceklerini düşünüyorum.'' dedi.

Hayatının dönüm noktasını bir Fransalı ile küçük yaşlarda köyünde tanışmasıyla başladı.Bakın o Fransalı daha sonra kim çıkıyor ve hayatı nasıl değişiyor ....

Özdemir, www.fibhaber.com objektiflerine yaptığı açıklamada bakın neler söyledi gelin birlikte o röportajımızı izleyelim...



Vahit ÖZDEMİR Kimdir ?

Vahit Özdemir Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı 1973-75 yıllarında merkezi Fransa'nın Lyon şehrinde bulunan ''Fransa Türk Öğrenci Birliği''nin kurucu Başkanlığını yaptı.


Türkiye'nin Belçika, İran, Almanya, Polonya, Gürcistan, Ukrayna, ABD ve Avustralya'daki temsilciliklerinde çeşitli diplomatik görevlerde bulundu.

Evli ve iki çocuk babası olan Özdemir, Fransızca, İngilizce, Almanca, Farsça ve Rusça biliyor.