Devlet içinde örgütlenen ve milli iradeyi hedef alan paralel yapı vatandaşı tedirgin ediyor. Ülkenin geleceğini tehdit eden paralel yapılanma ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen vatandaşlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni dilekçe yağmuruna tutuyor. Milletvekillerini yakın markaja alan her kesimden vatandaşlar, bu karanlık yapının tüm yönleriyle ortaya çıkarılıp ülkenin bu sıkıntıdan bir an önce kurtarılmasını istiyor.

HASAN ÖNAL/TBMM BÜROSU Devlet içinde örgütlenen ve milli iradeyi hedef alan paralel yapı vatandaşı tedirgin ediyor. Ülkenin geleceğini tehdit eden paralel yapılanma ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen vatandaşlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni dilekçe yağmuruna tutuyor. Milletvekillerini yakın markaja alan her kesimden vatandaşlar, bu karanlık yapının tüm yönleriyle ortaya çıkarılıp ülkenin bu sıkıntıdan bir an önce kurtarılmasını istiyor. 

PARALEL YAPI BİR AN ÖNCE DEŞİFRE EDİLSİN 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti hedef alan 17 Aralık’taki derin operasyona vatandaşlardan büyük tepki geliyor. TBMM’ye dilekçe ile başvuran vatandaşlar, yerel seçimler öncesinde bu çirkin kampanyaya imza atan devlet içindeki yapılanmanın bir an önce tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasını istiyor. 

Siyaseti hedef alan darbe girişiminin dış güçlerden de destek aldığına dikkat çekilen dilekçelerde, AK Parti hükümetine karşı yapılan dış destekli komploya izin verilmemesi talep edildi. 

YENİ VESAYETE ASLA İZİN VERİLMEMELİ

17 Aralık darbe girişiminin Türkiye ekonomisine zarar verdiğine dikkat çekilen dilekçelerde; sürecin daha da uzaması halinde aile ekonomilerinin olumsuz yönde etkileneceği endişelerine yer veriliyor. Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetlerinin son 12 yılda yaptıklarının ortada olduğuna vurgu yapılan dilekçelerde, askeri ve bürokratik vesayeti sona erdiren hükümetin paralel devlet eliyle oluşturulmak istenen yeni vesayeti ortadan kaldırması gerektiğine dikkat çekildi.

“BAŞBAKAN GEREĞİNİ YAPSIN; ARKASINDAYIZ”

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, vatandaştan derin yapılanmanın ortaya çıkarılması ile ilgili kendilerine çok sayıda talep geldiğini belirterek, “İnsanların tek söylediği bir şey var. Yapılanların Türkiye dışında ABD, İsrail ve diğer ülkelerin işine yaradığını, ülkeyi savunanın ise AK Parti ve Başbakan Erdoğan olduğunu söylüyorlar. ‘Biz Başbakanımızın, ülkemizin yanındayız’diyorlar. ‘Ülkenin birliğine ve beraberliğine kasteden kim varsa Başbakan gereğini yapsın, biz onun arkasındayız’ diyorlar” dedi.  

HER KESİMDEN “BU YAPIYI ÇÖKERTİN” TALEBİ GELİYOR

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de vatandaşın bu karanlık yapının ortaya çıkarılmasını istediğini belirtti. Her kesimden insanların paralel yapılanma ile mücadele eden AK Parti’ye destek verdiğini hatırlatan Gizligider, “Nevşehir’de geçmişte MHP’ye, CHP’ye ve Saadet Partisi’ne oy vermiş çok sayıda vatandaş AK Parti etrafında kenetlendi. Bu kişiler paralel yapılanma ile mücadele ettiği için bu seçimlerde AK Parti’yi destekleyeceklerini söylüyorlar. İldeki STK’ların tamamı, daha önce AK Parti’ye oy vermeyen cemaatler çok yoğun bir şekilde bize destek veriyorlar. Başbakanımızın sonuna kadar arkasında olduklarını ifade ediyorlar. ‘Bu seçimde bu yapının çökertilmesi için emaneten de olsa size oy vereceğiz’ diyorlar. Bu işe kalıcı çözüm bulunması istiyorlar. Bu bizi sevindiriyor”dedi.