Daha önce DP den istifa eden Kavak beldesi belediye başkanı Celal Yiğit ,MHP den  Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin Belediye Başkanı Hilmi Biltekin ve Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar partilerinden istifa ederek resmen AK Partiye geçtiler.

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde Tatlarin Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhöyük ve merkez ilçeye bağlı Kavak beldesinin belediye başkanları AK Parti’ye katıldı.

2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde MHP’den Tatlarin Belediye Başkanı seçilen Hilmi Biltekin ve DP’den Kavak Belediye Başkanı seçilen Celal Yiğit, partilerinden istifa ederek bağımsız seçilen Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar ile birlikte AK Parti’ye geçti. AK Parti’ye katılan belediye başkanlarına parti rozetleri AK Parti Grup Toplantısı sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takıldı.

 

Sayın Başbakanımız tarafından 02 Temmuz 2013 Salı günü yapılan grup toplantısı sonrasında partimize geçen 3 Belediye Başkanımıza rozetleri takıldı.

 

Merkez İlçeye bağlı Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit Demokrat Parti’den, Acıgöl İlçemize bağlı Tatlarin Belediye Başkanı Hilmi Biltekin Milliyetçi Hareket Partisi’nden ve Derinkuyu İlçemize Bağlı Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar da bağımsızken partimize katıldılar.

 

Nevşehir Milletvekillerimiz Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, İl Başkanı Kazım Sunar, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Acıgöl İlçe Başkanı İsa Birsin ve Derinkuyu İlçe Başkanı Serdal Pala da rozet takma töreninde hazır bulundular.