NEVŞEHİR(MHA) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Nevşehir’de 15 Mayıs 2015 tarihi itibariyle başlayan kutlama etkinlikleri hafta başından itibaren sürecek.

Hafta nedeniyle düzenlenen çelenk sunma töreni, Badminton ve Voleybol müsabakaları ile başlayan kutlama etkinliklerinde daha sonra, Hentbol müsabakaları oynandı. Vadi Yürüyüşü ile devam eden etkinlik programı gençlik çadırının kurulması ile sürdü.

18 Mayıs 2015 Pazartesi günü kutlamalar masa tenisi müsabakaları ile sürecek. 10.00-13.00 Saatleri arasında düzenlenecek olan masa tenisi müsabakalarını Judo müsabakaları takip edecek. Her iki müsabakanın adresi Damat İbrahimpaşa Spor salonu olacak.

Aynı gün Kahveci Dağındaki mesire alanında 16.00 – 18.00 saatleri arasında gençlerin katılımı ile uçurtma şenliği gerçekleştirilecek.

Engelli gençler aynı gün JAKEM Komutanlığında et binme etkinliğine katılacaklar.

19 Mayıs 2015 Salı günü Valilik önündeki Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni yapılacak. Bu programın ardından Gençlik Yürüyüşü ve kortej düzenlenecek. Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Halk Oyunları Gösterileri ve konser programı düzenlenecek.