Erkekler için önemli olan bir konu vücut hatları. Kadınlar her ne kadar zayıf bir vücut isterlerse erkeklerde bunun aksine daha kaslı ve iri bir vücuda sahip olmak için çaba gösterirler. Biz de bu makalemizde erkeklerin bu hassasiyetinden yola çıkarak daha fazla kas nasıl inşa edilir buna değinmek istedik. İnsan ilişkilerinde önemli konulardan birisi dış görünüştür. Kadınlar bu konuda hassas bir şekilde hareket ederken erkekler ise kendilerini biraz daha geri planda tutarlar. Kadınlar dış görünüşleri noktasında seçecekleri güzel bir kıyafetle bunu tamamlarken erkeklerin bunu kaslarına duydukları ilgi sayesinde gerçekleştirirler.  İnsanlar birbirleriyle konuşmadan önce ilk olarak fiziksel olarak bir incelemede bulunurlar. Her ne kadar bunu normal hayat içerisinde ön plana çıkarmamış olsalar da aslında birbirlerinden sakladıkları gerçekte budur.

Erkekler artık vücutlarında güzel bir görüntü sağlamak adına kendilerine daha fazla dikkat etmeye başladılar. Son dönemlerde birçok kişi yediklerine ve içtiklerine daha fazla dikkat ediyorlar. Amaç ise ideal kiloya kavuşmak. Bu konuya önem verenlerin büyük bir bölümü günlük hayatları içerisinde spora da önem veriyorlar.  Peki, erkeklerde kas yapma süreci nasıl işliyor merak ediyor musunuz?



Kas Nasıl yapılır?

Makalemizin devamında nasıl kas yapmanız gerektiğine ve neye dikkat etmeniz gerektiğine dair bir bilgi paylaşımı yapmak istedik. İdeal bir vücuda sahip olabilmenin önemli noktaları bu makale de sizlerle paylaşılacak.

Kas yapmak istiyorsanız mutlak suretle bilinçli bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde kaslı bir erkek olmaktan ziyade kilolu bir erkek olarak ortada gezeceksiniz.  Kaslarınızı geliştirmeye karar verdiğiniz de yanlış bir yöntem uyguluyorsanız her ne kadar uğraşırsanız uğraşın bunu yapamazsınız ve bu da boşa kürek çekmek olacaktır.



Kas Yapma Süreci Nasıl İşler?

Kas yapma sürecinde ilk önce yapılan yanlışlardan bahsedelim. Genelde bu spora başladığınız zaman kulaktan dolma bilgilerle hareket edilir ve bu da ister istemez bir müddet sonrasında sizin fikirlerinizi yeniden gözden geçirmenize olanak sağlayacaktır. Kulaktan dolma bir şekilde hareket ettiğiniz de bu bilgilerin gerçeklikten uzak olduğunu görürsünüz dolayısıyla ilk önce hiçbir zaman kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemenizi tavsiye ediyoruz.



Bu kulaktan dolma bilgilerin en başında beslenme ile ilgili olanlar vardır. Mesela birçok insan yağlı ve karbonhidratlı besinlerin fazlaca tüketilmesi gerektiğine inanırlar. Ancak bu besinlerin tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan araştırmalar bize göstermiş ki bu tür besinler insan sağlığına zarar veriyor. Dolayısıyla kaslı bir vücut elde etmek istenirken sağlıksız bir vücutla karşı karşıya kalmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bir insanın sağlığının temeli beslenmekten geçer. Dolayısıyla nasıl bir vücuda sahip olmak istiyorsanız ona göre beslenmeniz gerekiyor. Eğer ki siz kendi programınıza göre beslenmezseniz o zaman sizde büyük sıkıntılara neden olabilecektir. Bunun yanı sıra yanlış olarak bilinen ancak doğruluğuna inanılan bir takım egzersizler vardır. Kondisyon hareketleri şeklinde değerlendirilen bu hareketlerin kasların gelişimini olumsuz yönde etkilediği söylenir bunun başında da bu hareketlerin kaslarınızı erittiğine dairdir. Oysaki kondisyon hareketlerinin sizin kaslarınızın gelişiminde ve de metabolizmanızın sağlıklı bir şekilde çalışmasına önemli bir rolü vardır. Spor salonlarında bu durumlarında bunlar gibi pek çok örnekleri görebiliyorsunuz. Ancak bunların yerine gerçek bilgilerden bahsetmenin size daha iyi geleceğini ve motivasyonunuzu artıracağınızı bilmeniz gerekiyor. Bu gerçeklere uyulduğunda sizde iyi bir vücuda kavuşabilirsiniz. Kas yapmanın sistemli bir şekilde yapılması gerektiğini söyledik ancak bunun teknikleri konusunda bilginiz yoksa o zaman ne yapacağınızı ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini de bilemeyeceksiniz. 

Aşağıda kas nasıl yapılır ve kas yapma teknikleri nelerdir size bu konuda bilgi vermek istedik.



Kas Yapma Teknikleri

Kas yapmak isteyenlerin ilk dikkat etmeleri gereken noktaların başında disiplin gelir. Siz işinizi ne kadar disiplinli bir şekilde yaparsanız sürecin kontrolünü de o kadar iyi sağlamış olursunuz. Disiplin aynı zamanda motivasyonu da beraberinde getirir. Özellikle de iyi bir çalışma programınız varsa o zaman bir çok şeyi de başarmış olursunuz. Programınızın ana başlıkları diyetiniz ve de uyku düzeniniz olacaktır. bu iki ana başlığa dikkat etmeniz halinde disiplini de bir anlamda sağlamış olursunuz. Bunun yanı sıra vücudunuzun tam anlamıyla istediğiniz görünüme kavuşmasını istiyorsanız istikrar sabır ve de disiplini elden bırakmamalısınız. Yapacağınız hareketler ve beslenmeniz sizin ideal gelişim sürecinizi de destekleyecektir. Bir insanın dinlenme safhası uyku döneminde olur bu nedenle de sizin kaslarınızı bu dönemde dinlendirmeniz gerekiyor. Genelde kas kayıplarının uyurken olduğunu düşünürseniz burada dışarıdan alacağınız protein tozlarıyla birlikte uyurken de kas yapımına devam edebilirsiniz. Burada size tavsiyemiz kazein proteini olacaktır. Normal zamanlarda ise whey veya orta seviyeve üstü  spor yapıyorsanız izole protein daha uygun olabilir. Hangi da çeşide göre değişeceği için bunu da amacına uygun kullanmalı gereksiz yere tüketmemelisiniz. Unutmayın ki aslolan beslenmedir, takviyeler ise beslenmenin yetersiz geldiği durumlarda işe yarar.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz düzen ve disiplin süreci başarıyla yönetebilmeniz ve devamını sağlayabilmeniz için önemli ve tek yoldur. Vücut geliştirmek ancak istek ve hevesle yapılabilecek bir konudur. Yani zorlamayla ya da birkaç aylık hevesle bu işi gerçekleştiremezsiniz. Doğru ve başarılı bir vücut yapısına sahip olmak istiyorsanız aylarca bekleyebileceğinizi de unutmamanız gerekiyor. Vücut geliştirme sporu ağırdır bu nedenle de istemediğiniz zaman yapmanız da mümkün olmayacaktır.



Kas yapmak istiyorsanız bunu genellikle spor salonlarında gerçekleştireceğiniz doğrudur bunun içinde çalışma programınızın bu ortama göre ayarlanmış olması gerekir. Bunun içinde bu işi bilen kişilerden ve sporculardan destek almanız gerekecektir. Evinizde de vücudunuzu geliştirmek için belli başlı yöntemleri uygulayabilirsiniz. Ancak bu şekilde bu spora başlayan insanların bir süre sonrasında bundan vazgeçeceklerini bilmeleri gerekir. Ancak ben maddi imkânsızlıklar nedeniyle evimde yapmak istiyorum diyorsanız programınızı kendiniz değil profesyonel birisine yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.



İnsan vücudu istenildiği takdirde ve doğru yöntem izlenildiğinde en doğru şekilde şekillendirilebilecektir. Ancak bunun içinde önemli olan konu sizin bu konuda kendinize biraz zaman tanımanız ve istekli bir şekilde hareket etmenizdir. Aksi takdir de göreceksiniz ki ideal bir vücuda kavuşmalıyım derken çirkin bir görüntüye sahip olacaksınız.



Erkeklerin vücut geliştirmeyi tercih etmesinin ilk nedeni dışarıdan bakıldığında kendilerinin daha fark edilir olmasını sağlamaktır. Ve bunu başardıklarında kendilerini psikolojik açıdan daha mutlu hissedeceklerdir. Psikolojik açıdan kendisini iyi hisseden bir insanın özgüveni de her zaman üst düzey olacaktır ve bu sayede istediği her şeyi de çok rahat yapabilirler.



Sonuç olarak toparlayacak olursak şunu söylemeliyiz ki insan hayatta bir işte başarılı olmak istiyorsa azimli ve planlı bir şekilde hareket etmek zorundadır ve bunun karşılığını mutlaka alacaktır.