Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu Kırıkkale'de ki ambulans skandalı ile ilgili yapılan savunma sonucu aldığı kararı açıklandı. Alınan karar maç oynanaırken sahaya ambulansın girmesi skandalı kadar skandal bir karar olarak algınaldı : "Demek ki neymiş ; M"aç oynanırken sahaya ambulans girebilirmiş"  dedirtti...


Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun kararı açıklandı. İşte Alınan o karar;
Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 26.10.2015 Tarih ve 15 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

Türk Metal Kırıkkale Spor Klb. hakkında; 20.09.2015 tarihinde oynanan T.M. Kırıkkale Spor -Nevşehir Spor BAL müsabakasında talimatlara aykırı harekette bulunulması nedeni ile takdiren 2000 TL para cezası verilmesine,Karar Verilmiştir.

Av.Tacar ÇAĞLAR
Amt.Fut.Dis.Krl.Bşk.


NOT : Amatör Futbol Disiplin Kurulu kararlarına karşı yapılacak itiraz bedeli ile Kurulun vermiş olduğu para cezalarının Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 1.Levent Ticari Şubesi 186-6297253 no'lu hesaba "itiraz bedeli veya para cezası bedelinden hangisinin olduğu" açıklaması ile birlikte yatırılması gerekmektedir. İtiraz dilekçesinde, iletişim bilgilerinin mutlaka yer almasına dikkat edilmelidir.


Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun aldığı bu karar Nevşehir camiasını tatmin etmezken spor çevrelerince ise komik bulundu.

Maça direk tesir eden ve her türlü oyunların döndüğü maçın cezası bu olmamalıydı.

Amatör 6. gruptaki Türk Metal Kırıkkalespor-Nevşehirspor maçında, Nevşehirspor'un atağa kalkıp ceza sahası içerisinde gol aradığı anlarda karşılaşma devam ederken ambulans sahaya girmiş sonrasında Nevşehirspor GK Yönetimi durumu Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na taşımıştı.

KIRIKKALE'de Bölgesel Deplasmanlı Amatör Lig'de (BAL) Türk Metal Kırıkkalespor ile Nevşehir Gençlikspor arasında Kırıkkale Fikret Karabudak Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 80. dakikasında rakip takım futbolcusunun sakatlanması üzerine oynanan maç sırasında saha kenarında bulunan ambulans maç sahaya girdi. Bu durum, tribünleri dolduran spor severler arasında ilgiyle izlendi.