Tur sevinci Gazı stadında Nevşehirspora gönül veren binlerce taraftarlar tarafından doyasıya kutlandı.
Maç Gazi Stadında zemin ve hava şartların futbol için gayet uygun bir şart ve ortamda başladı.

Maçta Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,MHP İl Başkanı Göksel Taşçı,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce,NTSO Yönetim kurulu üyesi Kemal Güner,Habil Uluer, Mehmet Varol,Nevesob Başkanı İsmail Ördü,Nevşehir marangocular ve karosorcüler başkanı Vedat Ramazan Korkmaz,Sağlık İl Müdürü,SSK İl Müdürü,Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer,Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun,Karacaşar Belediye Başkanı Muammer Akcan,Çat Belediye Başkanı Kamil Duru ile uzun yıllar sonra ilk kez Protokol türbünü bu maçla birlikte arzulanan kalabalığa ulaşmış oldu.

Protokol türübünü dışında Yine Her iki kapalı trübünde tıka basa Nevşehirspora gönül veren taraftarlarca doldu...

Maç bu atmosferde başlarken Maçın ilk devresinde tek kale oynayan bir Nevşehirspor vardı.Sivas 4 Eylül Bel.Sporun kalecisi ilk yarıda bir çok gol pozisyonlarında harikalar yaratırken Kırmızı-Beyazlı futbolcularda bu pozisyonlarda oldukça şansızdı.
Nevşehirsporumuzun ilk golü Ligin ilk devre sonu 43.Dakikada Anıl Gürkandan geldi...

İkinci devreye konuk ekip Sivas 4 Eylül Belediyespor daha hızlı başladı.İlk 15-20 dakika daha üstün oynayan konuk 3.Lig Sivas temsilcisi 4 Eylül Belediye Spor 63.Dakikada Mustafa Semih le beraberliği sağlayan golü buldu.1-1

İlerleyen dakikalarda direklerden dönen toplar netice vermeyince maçta 1-1 sona erdi.
Uzatma dakikalarına geçildi.Uzatma dakikalarının ilk bölümünün 92.Dakikasında bu kez Girkan la gol bulan Kırmızı Beyazlı Nevşehirspor ilerleyen dakikalarda maçta başka gol olmayınca Maçın Mersin Bölgesi klasman hakemlerinden Hakan Koçer in bitiş düdüğü ile birlikte maçta gülen taraf Nevşehirspor oldu.
Ziraaat Türkiye Kupası 1.Turunda Nevşehirspor 3.Lig temsilcisi Sivas 4 Eylülü 2-1 lik skorla yenerek tur atlayan takım oldu.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Hasan Ünver Kulüp Başkanı Necmi Cantekin ve tüm taraftarlar futbolcuları ayakta alkışlayarak kutladılar.

Nevşehirspor taraftarları maç içinde ve bitişiinde Hasan Ünver e sevgi gösterilerinde bulunarak lehte tezahuratlarda bulundu.Ünver bu tezahuratlara alkıışla cevap verdi.

Maç bitiminde soyunma odasına Kulüp başkanıyla birlikte giren Hasan Ünver futbolcuları teker teker kutalayarak başarılarının devamını dilediler.

Taraftarlar ise yıllar sonra ilk kez bu kadar güven duydukları güzel bir kadro ve takım oluşturan Nvşehirspor Kulübü Başkanı Necmi Cantekin ve tüm Cantekin ailesine teşekkür ederek Bu yıl ŞAmpiyonuz dediler...


Maçtan Notlar:
Maçın ardından Nevşehir Gençlik Spor futbolcularının sevincine ortak olan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de takım ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Hasan Ünver yıllar sonra ilk kez Gazi stadında geldiği  maçda Nevşehirspor hem kazandı hem tur atladı...
Nevşehirspor Teknik Direktörü Sait Taş geçtiğimiz yıldan kalma cezası nedeniyle mçı trübünde izledi.
Yeni transferlerden Ganalı Kalecisi lisansı yetişmediği için maçta oynayamadı...

Maç sonunda çaıklamalarda bulunan Klüp Başkanı Necmi Cantekin: "Yolumuza hem Lig hemde Kupada devam ediyoruz dedi..."

" Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçında 3.Lig temsilcilerinden Sivas 4 Eylül Belediye Spor ile karşılaştık. Maçtan önce bizler tur atlayacağımıza inanmıştık. Taraftarlarımızın müthiş desteğini alan takımımız akıllı bir oyun sergileyerek tur atlamasını bildiler. Teknik kadroyu ve futbolcularımızı tebrik ediyorum" dedi.Nevşehir Spor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Sedat Cantekin bir sonraki turda Süper Ligden bir takım ile eşleşmek istediklerini Fenerbahçe ve Beşiktaş takımlarından biri ile mücadele etmek istediklerini de sözlerine ekledi.
Cantekin ayrıca Belediye Bşakanı Sayın Hasan Ünver ve tüm protokol üyelerine NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce ve Oda yönetimine  ve tüm Nevşehirspor tarfatarlarınada teker teker teşekkür ediyorum.Kırmızı-Beyaz elele Nevşehir bu yıl işallah Şampiyonlukla 3.Lige dedi...