KADİR ÖZCAN’IN KARİYERİ

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 21 Haziran 1952 yılında doğan Kadir Özcan, futbola Trabzonspor alt yapısında başladı. Ardından Trabzonspor ile profesyonel sözleşme imzalayan Özcan, 1971-1980 yılları arasında Trabzonspor’da forma giydi. Bordo-mavili formayla 4 şampiyonluk yaşayan Özcan, 1980 yılında Zonguldakspor’a transfer oldu. Özcan, buradaki performansının ardından transfer olduğu Galatasaray’da sadece bir sezon oynadıktan sonra futbolu bıraktı. Özcan, futbolcular kariyerinde 5 kez de A Milli takım forması giydi.

Jübilesinin ardından da futboldan kopmayan Özcan, antrenörlük kariyerine başladı. Özcan, sırasıyla Bulancakspor, Sökespor, Bafraspor, Ünyespor, Nevşehirspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor (Yardımcı antrenör), Orduspor, Gümüşhanespor, Akçaabat Sebatspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Zonguldakspor, Kasımpaşa, Malatyaspor, Kartalspor ve Giresunspor takımlarını çalıştırdı. Özcan, sezon başında ise Mustafa Akçay’ın Trabzonspor’un başına geçmesinin ardından 1461 Trabzon’un başına getirilmişti.

Öte yandan, Özcan'ın cenazesinin yarın ya da ertesi gün toprağa verileceği belirtildi.


Kadir Özcan'ın vefatı Trabzon'da Büyük üzüntü etki yarattı. Trabzon'da yas var ...

Trabzonspor'un ve Milli Takım'ın unutulmaz futbolcusu, 1461'e Trabzon'un Teknik direktörü Kadir Özcan, geçirdiği kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti.

1.461 Trabzon'un Akşam Gerçekleştirdiği antrenmanın ardindan Söğütlü beldesindeki Evine Gelen Kadir Özcan, fenalaştı. Yakınlarının haber vermesiyle eve Gelen sağlık ekipleri, Özcan'a müdahale etti.  Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ne kaldirilan Özcan, BURADA Yogun bakıma altına alındı ​​AMA TÜM müdahalelere ragmen kurtulamadı.  Özcan'ın cenazesi, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastenesi morguna kaldırıldı.  

61 YAŞINDA Vefat Etti

61 Yaşında Hayatını kaybeden Özcan, Trabzonspor'un şampiyonluk Yaşayan efsane takımının kadrosunda yer almıştı. 1461 Trabzon Yardımcı Antrenörü Ayhan Alemdaroğlu, antrenman Sonrası Özcan'ın Evine gittigini belirterek, "Herhangi Bir ​​sağlık sorunu yoktu. Evine gittikten SONRA kalp Krizi geçirerek Hayatını kaybettiğini öğrendik. Çok ve üzüntülüyüz " ifadelerini kullandı.

Vefat haberini alan Trabzonspor baskanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik direktör Mustafa Akçay Ile 1.461 Trabzonlu ve Trabzonsporlu futbolcular hastaneye akın etti. 

TRABZONSPOR KULÜBÜ: 'açımız BÜYÜK'

Trabzonspor Kulübü de, internet sitesinden 'açımız Büyük' ​​başlığıyla yayınladığı mesajında, 'Kulübümüzün efsane futbolcularından, 1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan'ın geçirdiği kalp Krizi Sonucu Haçkalıbaba Hastanesi'nde vefat etttiği haberini Büyük Bir üzüntü Ile öğrenmiş bulunmaktayız. Özcan'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli Ailesine, camiamıza ve sevenlerine Başsağlığı dileriz 'ifadelerine yer verdi. 

Fenerbahçe'den Başsağlığı Mesajı

Fenerbahçe Kulübü, PTT 1. Lig ekiplerinden 1.461 Trabzon'un Teknik direktörü Kadir Özcan'ın vefatı nedeniyle Başsağlığı Mesajı yayınladı. 

Kulübün internet sitesinde yayınlanan mesajda, "PTT 1. Lig ekiplerinden 1.461 Trabzon'un Teknik direktörü Kadir Özcan'ın geçirdiği kalp Krizi sonucunda Hayatını kaybettiğini üzüntü Ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, spor camiasına ve Özcan Ailesine Başsağlığı dileriz "denildi. 

Kadir Abimizi Kaybettik
Türk futbolunun büyük emektarı Kadir Özcan abimizi kaybetmenin üzüntü içerisindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesine, tüm Trabzonspor camiasına ve dostlarına başsağlığı dileriz. Abi mekanın cennet, hizmetlerin örnek olsun. Yrd. Doç.Dr. Özden Taşğın Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı   


FİBHABER.com  Olarak aramızdan ayrılan Kadir Özcan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Trabzonspor camiasına da baş Sağlığı diliyoruz...