Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinin Güçlü Sesi FİB Haber Merkezinden Genel Koordinatör Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal, İstanbul'da Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri’ni Gezdi .

Galatasaray Futbol Takımı'nın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanıda izleyerek tesisi gezme imkanı buldu.


Nevşehir DERSİAD Şube Başkanı Ercan Civelek, MEDİACLUB Ajans Başkanı Mustafa Çınar'la birlikte Galatasaray Kulübünün Floryadaki Metin Oktay tesislerini ziyaret eden FİB Haber Merkezi Genel Koordünatörleri Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal, Galatasaray Kulübü Futbol akademisi İdari Genel Sorumlusu Savaş Çam'la bir süre görüştüler.

Galatasaray Kulübü Futbol akademisi İdari Genel Sorumlusu Savaş Çam'dan Galatasaray'ın alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Nevşehirli Galatasaray taraftarlarının sevgi ve selamlarını götürerek, Sarı kırmızılı oyunculara da başarılar diledi.


İşte Florya Metin Oktay Tesisleri
Adını Galatasaray'ın efsanevi forvet oyuncusu Metin Oktay'dan alan Metin Oktay Tesisleri, Florya'da 80 hektarlık bir alanda kuruludur.

Metin Oktay Tesisleri; Merkez Yönetim Binası, Kamp Binası, dört adet tam boy futbol sahası, Genç Takım Tesisleri, Kapalı Spor Salonu, Galatasaray Futbol Okulu, Galatasaray Hastanesi, restoranlar, eğlence alanlarının yanı sıra Galatasaray Basketbol ve Voleybol takımları için yapılmış olan eğitim tesislerinden oluşmaktadır.

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkisi altında bulunan Futbol Okulu, ülkenin dört bir yanından seçilen küçük oyuncular için kalitesi resmi açıdan tamimiyle onaylanmış bir okul durumundadır. Yatakhanelerde kalan çocuklar bakanlığın eğitim programına uygun olarak eğitim görmektedir.

Florya Metin Oktay Tesislerimiz aynı zamanda basketbol tesiside içermektedir.

Basketbol tesisimizde 1000 m2 otopark ve 2200 m2 kapalı alandan oluşur. İçinde A takım soyunma odaları, alt yapı soyunma odaları, sağlık odası, toplantı salonu, idari bölüm, malzeme depoları, çamaşırhane, kafe, performans analiz merkezi, kondisyon salonu ve 9 potanın olduğu 1000 m2 lik  antrenman salonu mevcuttur.

Tesisimiz Erkek Basketbol A takımımıza zaman zaman, Kadın Basketbol A takımımıza,Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımıza, Altyapı erkek takımlarımıza, Altyapı bayan takımlarımıza, hafta sonları basketbol okulumuza antrenman olanağı sunmaktadır. Tesisimiz sabah 08.30 - 21.30 arası yılın her günü  faaliyet göstermektedir.

Florya Metin Oktay Tesisleri, aşağıdaki parsellerden oluşmaktadır.