Nevşehir 1. Amatör Lig B grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Kapadokya Avanosspor 13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 14.00’de kendi sahasında ağırladığı lider Acıgölspor’u 1-0 yenerek hem liderlikten etti hem de eli boş gönderdi.
 
Futbol oynamaya oldukça müsait bir hava ve zeminde oynanan maçı Mustafa Baytatlı’nın attığı golle 1-0 kazanan Avanosspor puanını 16 yaparak liderliği devralan Derinkuyu’nun 3 puan gerisinde 4. Sırada yer aldı.
 
Gol attığı dakikaya kadar daha üstün oynayan ve gol pozisyonlarına giren Avanosspor golden sonra kendi sahasına çekilince Acıgölspor’a gol pozisyonları verdi. Ancak bu pozisyonlardan yararlanamayan rakip takım kendi kalesinde de gol pozisyonları yaşadı.
 
Bu maçta da takımına destek olmayan Avanos seyircisi yerine tribünlerde adeta taraftarlık dersi veren Acıgölspor taraftarlarının marş sesleri duyuldu.
 
Maçın hakemleri de oldukça adaletli bir yönetim sergileyerek haftanın maçını yönetti.
 
Ligin ilk yarısında Acıgöl sahasında oynanan maçı ev sahibi ekip 1-0 kazanmıştı. Bugün oynanan maçı 1-0 kazanan Avanosspor rövanşı da aynı skorla almış oldu.
 
Acıgölspor ligde diğer takımlara 12’ye varan goller atarken şansının tutmadığı ve 2 maçta sadece bir gol atabildiği takım da Avanosspor oldu.
 
B grubunda 18 puanla liderliği ele geçiren Derinkuyu ise Kaymaklı’yı 9-0 yenerek farklı bir skora imza attı.
 
 
Kapadokya Avanosspor önümüzdeki hafta 21 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Kaymaklı deplasmanına çıkacak.
 
Kapadokya Avanosspor: Aslan, Vehbi, Ergün, Ali, Mustafa Balaban, İlbey, Ogün, Kazım, Mahmut, Baytatlı