Türkiye tarihinin en büyük bisiklet buluşmasıSalcano Kapadokya Bisiklet Festivali 9-13 Eylül 2015 tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleşecek. 5 gün boyunca yüzlerce bisikletlinin katılacağı Festival kapsamında Yol ve dağ bisikleti branşlarında hem amatör hem yarışmacı bisikletçilere yönelik dört farklı etkinlik yer alıyor.

 
SALCANO BİSİKLET FESTİVALİ START ALDI

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında yer alan etkinlikler ve tarihleri:

  • Bisiklet Köyü Buluşması :  9-12 Eylül, Rekreasyonel bisiklet turu
  • Kapadokya Dağ Bisikleti Etap Yarışları: 11-13 Eylül, Uluslararası MTB yarışmaları (lisanslı sporcular)
  • Veloturk Gran Fondo:  12 Eylül, Amatör yol bisikleti yarışmaları (Kısa ve Uzun parkur)
  • Dağ Bisikleti Eliminatör yarışı,: Her seride 4’er bisikletli ile eleme yarışı ((lisanslı sporcular)
  •  

Olimpiyat Puanlı UCI MTB Etaplı Yarışması

Festival kapsamında S2 kategorisinde Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takvimine kayıtlı ve Olimpiyatlara katılmak için sporculara puan veren Dağ bisikleti Etaplı Yarışması yer alıyor. Üç gün üç etaptan oluşan müsabaka; Bireysel zamana karşı (XCT), noktadan noktaya (XCP) ve olimpik dağ bisikleti yarışmalarından oluşuyor (XCO). Kapadokya 2007 yılında Türkiye’de ilk Dağ Bisikleti Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yaptığı günden bu yana Dünya bisikletinin gözde dağ bisikleti parkurları arasında yer almayı başarmıştı. 30’u aşkın yabancı sporcunun kayıt yaptığı MTB etaplı yarışlarına 200’ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor.

 

Türkiye’nin İlk Gran Fondo Yarışması

Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Veloturk Gran Fondo yarışları iki ayrı parkuruyla yol bisikleti tutkunlarının merakla beklediği bir diğer etkinlik. Festival kapsamında en yoğun katılımın gerçekleşmesi beklenen “Veloturk Gran Fondo” bir amatör yol bisikleti yarışması. Şu ana kadar 420 bisikletçinin kayıt yaptığı 90 km uzunluğundaki uzun parkur Ürgüp’ten başlayarak 2200 m yükseklikte tırmanış finişi ile Erciyes Dağı’nda sona erecek. Ürgüp şehir merkezinde başlayarak aynı yerde sona erecek 47 km uzunluğundaki kısa parkurun güncel katılımcı sayısı ise 170 olarak kaydedildi. Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında Veloturk Gran Fondo yarışları 2000 çocuğa 2000 bisiklet projesine destek için katılımcıları kayıt olmaya davet ediyor.

 

Detaylı bilgi ve kayıt için kapadokyabisikletfestivali.com adresi ziyaret edilebilir.