Kapadokya Uluslararası Oryantiring Yarışları kapsamında düzenlenecek "Türkiye 3. Kademe Oryantiring Yarışları", 22-24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 Kapadokya'da Oryantiring Zamanı

Yarışlara bu yıl 20 ülkeden 1500 sporcunun katılması bekleniyor. Yarışlar, Gülşehir, Ürgüp'e bağlı Mustafapaşa beldesi ve Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde düzenlenecek.

 

Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkan Koray Dever, Organizasyon Kurulu Üyesi Cihat Acar ile Harita Kurulu Üyesi Yüksel Kösem, bölgeye gelerek Oryantiring Nevşehir İl Temsilcisi Osman Çölgeçen ile parkur planlama ve ön hazırlık çalışmalarını tamamladı.

 

Çölgeçen yaptığı açıklamada, Kapadokya Uluslararası Oryantiring Yarışları'nın spor turizmi ile hem sporcuların, hem de yöre halkının faydalandığını söyledi.

 

Kapadokya Uluslararası Oryantiring Yarışları'nın ilk gün "Özel Yarış" bölümü ile Gülşehir ilçesinde gerçekleştirileceğini ifade eden Çölgeçen, "İkinci gün Mustafapaşa beldesinde gerçekleştirilecek. Ayrıca Mustafapaşa yarışları bu yıl sporculara Dünya Şampiyonası için puan verecek olan parkur olarak belirlendi. Üçüncü gün ise final bölümü Göreme'de gerçekleştirilecek. Göreme parkuru ise sporculara Türkiye Şampiyonası için puan verecek" dedi.