Uluslararası Kapadokya Kupası ve Türkiye Şampiyonası 4'üncü Kademe Dilay-Cem Kerman Oryantiring Yarışmaları Göreme beldesinde yapılan final yarışması ile sona erdi.

 

Türkiye Oryantiring Federasyonu 2014 Faaliyet programında yer alan ve bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmalarına Türkiye'nin yanı sıra Letonya,Litvanya,İsveç,İsviçre,Rusya,Slovakya 'dan 50 yabancı sporcu ile toplamda 1100 sporcu katıldı.

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde Gülşehir 'de başlayan ve Ürgüp İlçesi'ne bağlı Mustafapaşa Beldesi'nde daha önceden belirlenen doğal oluşumlu vadilerdeki değişik parkurlarda devam eden yarışmanın finali, Nevşehir'in Merkez ilçeye bağlı Göreme Beldesi'nde gerçekleştirildi.

Her türlü arazide koşarak ve yürüyerek harita ve pusula yardımı ile hedef bulma yarışı olan Oryantiring Şampiyonası'na bütün herkes ilgi gösterdi. Göreme beldesindeki toplam 8 kilometrelik parkurda sporcular, harita ve pusula yardımıyla hedeflere ulaşmaya çalıştı. İl Müdürümüz Ünlüer "Oryatiring  yarışlarında Kapadokya Bölgesinin ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, yarışmaya katılan bütün sporcularımızı tebrik etti.