Y.KIRŞEHİR SPOR 1
NEVŞEHİRSPOR 1
Goller:ANIL (57)-BİRKAN (88)Pen

Kırşehirspor, bugün Kırşehir Ahi Stadında oynanan Nevşehirspor karşılaşmasından 1 puan aldı. 

Nevşehirspor-Kırşehirspor karşılaşmasında, ilk yarı 0-0 sona ererken; maçın ikinci yarısında kalesinde 1 gol gören Kırşehirspor, hakemin penaltı kararı sonrasında Nevşehirspor'a attığı 1 golle maçın skorunu belirledi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Karşılama sonrasında ilk önce futbolcular arasında kavga çıktı. Ardından taraftarların da olaylara karışmasıyla kavga büyüdü ve olayları polis güçlükle önledi.

İşte maçın detayları:

STAT: Ahi
HAKEMLER: Serdar Karagöz **, Şenol Bektaş **, Uğur Akın Cavlak ** (İstanbul Böl.), 4.Hakem; İsmail Akbulut ** (İstanbul Böl.)
KIRŞEHİRSPOR: Serkan *, Rıfat *, Hacı Ahmet* , Oktay **, İlhami **(Dk.46 Birkan **), Selman**, İbrahim ** ( Dk.74 Timuçin ?), Sinan ** (Dk.59 Ayvaz **), Rıdvan **, Rıza **, Yunus **
YEDEKLER: Samet, Ozan,  Adama, Ali
SARI KARTLAR: Dk.57 Oktay, Dk.60 Rıfat,Dk.77 Selman, Dk.90+3 Rıdvan
GOL: Dk.86 (Pen.) Birkan
TEKNİK DİREKTÖR: Bekir Barış Cihan

NEVŞEHİRSPOR: Emrah**, Serhat***, Mehmet Akif**, Mehmet Solak**, Cihan***, Toygar**, Gürkan*** (Dk.84 Çetin*), Ahmet** (Dk75 Ervin*), Bülent***, Aytaç**, Anıl*** (Dk.90 Malkhas?)
YEDEKLER:  İbrahim, Ali Çevik, Ersen, Ali Baştürk 
SARI KARTLAR: Dk.38: Gürkan, Dk.57 Anıl
GOL: Dk.56: Anıl
TEKNİK DİREKTÖR: Şanver Göymen
Bölgesel Amatör Lig 6.Grupta  şampiyonluk mücadelesi veren Kırşehirspor, ligin 23. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde grubun güçlü takımlarından Nevşehirspor ile karşılaştı.


Kırşehir Ahi Stadyumunda oynanan maçı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Kırşehirspor Başkanı Muzaffer Yılmaz, Kırşehirspor eski Başkanlarından Hacı Gülten ve Berat Bıçakçı  birlikte izledi. Kırşehirspor ile Nevşehirspor arasında oynanan  maçı yaklaşık beş bin Kırşehirspor taraftarı izleyerek, yeşil-beyazlılara hiç susmadan doksan dakika destek verdi. Geçtiğimiz hafta Ankara deplasmanında  Gölbaşı Belediyespor karşısında etkili bir futbol sergilemesine rağmen 0-0 berabere kalan Kırşehirspor,  rakiplerinin de puan kaybettiği haftada liderlik fırsatını değerlendirememişti. 

Salı günü oynanan maçta Nevşehirspor karşısına mutlak galibiyet için çıkan Kırşehirspor maçın ilk yarısında vasat bir oyun oynayınca karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Müsabakanın ilk yarısında sağdan Rıdvan ve Rıfat, soldan ise Oktay ve Sina, ortadan ise Rıza ve İbrahim i ile atak geliştiren Kırşehirspor gol pozisyonlarında etkili olmayınca ilk devre 0-0 sona erdi.  Nevşehirspor karşısında etkisiz bir oyun oynayan Kırşehirspor, karşılaşmanın ikinci yarısında 56.dakikada Anıl’ın attığı gole 1-0 mağlup duruma düşerken, 86.dakikada penaltıdan Birkan’ın attığı golle maçta skoru eşitledi.

 Beraberlik golünden sonra  Nevşehirspor kalesinde  saman alevi gibi  zaman zaman baskılı olan Kırşehirspor aradığı  beraberlik golünü  bulamayınca maç 1-1 sona erdi. Karşılamanın sonunda çıkan olaylar sonrasında  sahanın içi karışırken, Nevşehirsporlu futbolcular  tekme tokat Kırşehirsporlu futbolculara saldırdılar. Komşu kent Nevşehirsporlu futbolcuların bu davranışına karşılık Kırşehirsporlu futbolcular ise kendilerini korumaya çalıştı.Araya giren güvenlik güçleri olayların büyümesini engelledi.


İstanbul Bölgesi Hakemi Serdar Karagöz’ün düdüğüyle maça konuk takım Nevşehirspor başladı.

Dk.17: Nevşehirspor atağında Bülent pasını Gürkan’a çıkardı. Gürkan çalımlarla Rıfat’dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı çizgisi üzerinden şutunu kaleci Serkan parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

Dk.20: Kırşehirspor sol taraftan köşe atışı kullandı. Rıza’nın ortasında ön direkte topla buluşan İbrahim’in şutu kalecide kaldı.

Dk.22: Kırşehirspor soldan çok etkili geldi. Sinan’ın pasıyla buluşan Oktay ceza alanına kadar inip pasını çıkardı. Bomboş pozisyonda hiçbir Kırşehirsporlu oyuncu topa vuramayınca , Nevşehirspor savunması kalesindeki tehlikeyi uzaklaştırdı.

Dk.27: Nevşehirspor soldan Anıl ile etkili geldi. Ceza alanına kadar seri çalımlarla  inen Anıl  pasını penaltı noktasındaki Bülent’e çıkardı. Bülent topu gelişine sert vuruşunda Kırşehirspor savunmasına çarpan top kornere çıktı. Koner atışını Ahmet kullandı. Altı pas içerisindeki Anıl’ın  topa göğsüyle vuruşunda kaleci Serkan son anda mükemmel bir refleksle ağlara giden topu çıkardı

Dk.40: Kırşehirspor sağdan köşe atışı kazandı. Rıza’nın ortasında altı pasta H.Ahmet’in kafa şutunda top üstten auta çıktı.

Hakem karşılaşmanın ilk yarısını en iki dakika uzattı.
Müsabakanın ilk yarısında gol olmayınca he iki takımda soyunma odasına 0-0 lık eşitlikle girdi.

 Karşılaşmanın ikinci yarısına Kırşehirspor’un başlama vuruşuyla başlandı.

Gol Dk.56:  Nevşehirspor Anıl’ın attığı golle 1-0 öne geçti.  Bu dakika orta sahada  topla buluşan Gürkan’ın ara pasıyla  buluşan Anıl bir anda kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı.  Anıl plase bir vuruşla topu ağlara  göndererek, maçta Nevşehirspor’u 1-0 öne geçirdi.

Dk.64: Kırşehirspor soldan Birkan ile atağa çıktı. Birkan’ın ceza alanına ortaladığı top Nevşehirspor savunmasından sekti. Araya giren Rıdvan’ın şutu yandan auta çıktı.


Dk.81: Nevşehirspor sağdan Ervin  ile atak geliştirdi. Ervin  sağdan inip ortasını ön direkte bekleyen Bülent’e yaptı. Müsait pozisyonda Bülent’in vuruşunda top yandan az farkla auta çıktı.

Goooooollllll Dk.86: Kırşehirspor atağında Nevşehirsporlu Mehmet’in darbesiyle Yunus ceza alanı içinde yere düşünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Birkan topu ve kaleciyi ayrı köşelere  göndererek ağları havalandırınca maçta skor eşitlendi 1-1.

Karşılaşmanın hakemi maçta duraklamaları göz önünde bulundurarak  maçı en az dört dakika uzattı.
 Kalan dakikalarda başka gol olmayınca  Nevşehirspor karşısında 1-0 yenik duruma düşen Kırşehirspor  86.dakikada Birkan’ın attığı golle skoru 1-1 ‘e eşitleyerek, play-off yolundaki zorlu maçtan puan kaybıyla ayrıldı.