Gençli Merkezimiz tarafından engellilerin yaşadığı sorunları gençlerimizin daha iyi anlayabilmesi ve yaşantılarındaki engelli vatandaşlarımıza daha fazla yardımcı olmaları ve daha duyarlı davranmaları için "Empati İstasyonu" etkinliği düzenlendi.

            2 nolu çim sahaya kurulan Empati İstasyonu platformunda gençlerimiz ilk olarak gözleri bağlı şekilde konulan engellerden geçmeye çalıştı. Daha sonra gençlerimiz tekerlekli sandalyeye oturarak engelleri aşmaya çalıştılar. Son olarak ayakları bağlı şekilde engelli yürüteçleri ile yürümeye çalışıp engelli vatandaşlarımızın ne gibi zorluklar yaşadıklarını hissetmeleri sağlandı.

            Empati İstasyonundan geçen gençlerimiz engellilerin durumunu daha iyi anladıklarını ve bundan sonra engelliler için ellerinden gelen yardımları yapacaklarını dile getirdiler.

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz ÜNLÜER konuşmasında gençlerimize "Engellileri her zaman desteklemelerini ve onlarla sohbet edip yardımcı olmalarını istedi. Biz bu etkinliğimizle engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukların gençlerimiz tarafından anlaşılmasını istedik. Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantılarında sıkıntılarla ilgili bir çalışma yaptık. Şuan sağlıklıyız ama unutmamalıyız ki her sağlıklı birey birer engelli adayıdır. Yaptığımız bu tür çalışmalarla engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları biraz olsun anlatıyor. Lütfen onlara destek ve yardımcı olmaya özen gösterelim." dedi.