1998-99 yıllarında Nevşehirspor'da forma giyen Levent Kartop, Veysel Cihan'ın Ersun Yanal'lı Denizlispor'a transfer olmasıyla beraber Nevşehirspor'a ücretsiz kiralık olarak gönderilmişti.

O dönem Nevşehirspor'da çok başarılı bir sezon geçiren ünlü futbolcu Levent Kartop, Denizlispor'un Süper lige yükselmesinin ardından tekrar yuvaya döndü. Futbolda şöhret basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanırken formasını ıslattığı Nevşehirspor'u hiçbir zaman unutmadı.

A Spor'da yayınlanan Sabah Sporu programında spor yorumculuğuda yapan Levent Kartop, Nevşehirli tüm sevenlerine selamlarını gönderdi ve ekledi: "Umarım bu sene Nevşehirspor şamiyon olur. Tüm gönlüm ve dualarım Nevşehir'le" dedi.


Denizlispor, Nevşehirspor, Konyaspor, Antalyaspor, Ankaragücü ,Altay, Kocaelispor,Akhisarspor gibi önemli kulüplerin zirve yaptığı dönemlerde Süper ligde top koşturan Kartop, Bir sezonda Azerbaycan Preimer Ligi takımlarından Neftchi Baku forması giydi.

20 yıllık profosyonel lig hayatı olan Levent Kartop 21.08.1979 tarihinde Denizli'de dünyaya geldi. Boyu 1,70 cm'dir. Oynadığı mevkii Orta saha - Önlibero oyuncusudur.