NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir futbol alt yapısı, tesisleri açısından Türkiye’nin en şanslı illerinden. Onlarca takım düzenlenen liglerde mücadele veriyor.

17 futbol sahası ile Türkiye’nin kamp merkezlerinden biri olan Nevşehir’de ne yazık ki milyonlarca lira harcanarak yapılan, bir o kadar bakım ve onarımı için para harcanan futbol tesislerinde doğru dürüst bir skorbort yok. Bir maçı eğer baştan itibaren izlememişseniz maçın sonucu maçı izleyenlerden başka öğrenebileceğiniz bir durum da söz konusu değil.

Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi önümüzdeki günlerde de Türkiye geneli grup müsabakalarına ev sahipliği yapan Nevşehir il merkezindeki 2 ve 3 nolu sahada da modern spor tesislerine yakışmayan işte bu görüntü dikkatlerden kaçmıyor.

Ne saha dışına kaçan bir topu toplayacak bir kişiye, ne de maçın skorunun gösterildiği skorbortu değiştirecek bir tek ismin olmaması karşısında il müdürlüğünün ne yaptığı da merak konusu. Bu arada maçta görevli personelin çoğu kez kendileri için ayrılan oda da çay eşliğinde sohbet keyfine koyulması da oynanan müsabakalara, onca insanın emeğine gösterilen saygının da bir göstergesi.

İlimizde daha çok Bölgesel Amatör lig müsabakalarının oynandığı Gazi Stadının yıkılarak yerine yeni bir stadyumun yapılması nedeniyle stattaki son derece çirkin skorbortun değiştirilmemesi normal karşılanırken, amatör lig müsabakalarının, grup müsabakalarının oynandığı bu iki futbol sahasında skorbortun günümüz koşullarına göre düzenlenmesinde il müdürlüğünün ne beklediği de soru işareti. İl Müdürlüğünün de yer aldığı kompleks içerisinde trilyonlarca liralık spor tesisi yaptıran Müdürlüğün Skorbort için para bulamaması ve bu ayrıntıyı gözden kaçırması da dikkatlerden kaçmıyor.