Nevşehir 1.Amatör Futbol Ligi hafta sonu oynanan 7 karşılaşma ile tamamlandı

Nevşehir 1.Amatör Futbol Ligi hafta sonu oynanan 7 karşılaşma ile tamamlandı. Müsabakalarda fileler toplam 37 kez havalanırken, maç başına gol ortalaması 5,3 olarak gerçekleşti. 7 karşılaşmanın sadece birini deplasman takımı kazanırken, bir maçta berabere sonuçlandı.

Cumartesi günü 4 karşılaşma oynandı. Gülşehir Belediye Spor ile Kapadokya Avanos Spor karşılaşması Gülşehir’de oynanırken, müsabakayı Yusuf Karakuş, Tahsin Gedik ve Emrah Eser hakem üçlüsü yönetti. Maçı 2-1 kazanmayı başaran Gülşehir Belediye Spor bu maçtan aldığı 3 puanla 6 puana yükselerek ligde 4.sıraya yerleşti.

 

B grubunda Ligin güçlü ekiplerinden Nevşehir Üniversitesi takımı ile Kapadokya Göreme Spor Nevşehir 3 Nolu sahada kozlarını paylaştılar. Muammer Uçar, Mehmet Yılmaz ve Mustafa Güçlü’nün idare ettiği müsabaka sonucunda maç 2-2 berabere sonuçlandı. Bu sonuçla Nevşehir Üniversitesi takımı  10 puan ve averaj üstünlüğü ile B grubundaki liderliğini devam ettirirken, Kapadokya Göreme Spor aynı puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

 

Günün bir diğer karşılaşmasında Sağlık Spor ile İl Özel İdare Spor,  Mehmet Sandıkçı, Ahmet Eğridereli ve Alper Aykemez hakem üçlüsünün Nevşehir 2 Nolu çim sahada yönettiği müsabakada karşı karşıya geldiler. Maç sonunda İl Özel idare Spor Sağlık Spor’u adeta gol yağmuruna tuttu. Maçtan Sağlık Spor 6-2 mağlup ayrılırken 4 maçta aldığı 4 mağlubiyet ve 0 puanla B grubunun sonuna demir atmış oldu.

 

Cumartesi gününün son karşılaşmasında Suıvermez Beldesinde Suvermez Kale Spor ile Derinkuyu Spor takımları karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Orta Hakem Erkan Erdem ile Yan Hakemler Erdal Beğenen ve Cengizhan Orhan yönettiler. Deplasmandaki maçı 3-2 kazanan Derinkuyu Spor B Grubunda 9 puanla üçüncü sıraya yerleşti.

 

Ligde Pazar günü 3 karşılaşma oynandı. Nevşehir 3 nolu çim sahada oynanan ve Murat Tavukcu, Gökhan Dur ve Yasin Keleş’in idare ettiği Göre Spor - Hisar Spor müsabakasında gülen taraf rakibini 2-1 yenmeyi başaran Göre Spor oldu. Göre spor müsabakadan aldığı 3 puanla grup liderliğini devam ettirdi.

 

Pazar günün bir diğer karşılaşması Ürgüp’te oynanan Ürgüp Spor-Kaymaklı Spor müsabakasıydı.  Maçı Tarık Kapucu, İhsan Pınarbaşı ve Hasan Balta hakem üçlüsü yönetirken, maçı ev sahibi Ürgüp Spor 2-1 kazandı. Bu sonuçla Ürgüp Spor ligdeki ilk galibiyetini de almış oldu.

 

Günün son maçı Kozaklı’da Kozaklı Spor ile Acıgöl Spor arasında oynandı. Müsabakayı Orta hakem Aydın Yarar ile yan hakemler Halil Gümüş ve Yavuzcan Orhan idare ettiler. Karşılaşma, Kozaklı Spor’un 9-1 gibi farklı bir skorla galibiyeti ile sonuçlandı. Kozaklı Spor bu maçtan aldığı 3 puanla grupta ikinci sıradaki yerini korudu.