Nevşehir Damat İbrahim Paşa Gençlik Merkezi Dernek Başkanı Murat Saltık "Her yıl yaz tatilinde Çanakkale ruhunu çocuklarımıza aşılamak ve şehitlikleri yerinde görerek öğrenmelerini sağlamak amacı bu yılda Çanakkale'ye Gençlik merkezimize üye 35 öğrencimiz ile İbrahim Palancı, Ahmet Ak gönüllü eğitimci refakatinde Lider Eğitim Vakfının "Tarihe Dokun" Projesi kapsamında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında   Nevşehirden Çanakkale ye giderek kampa katılmalarını sağladık."dedi.

İlk grupta yer alan Nevşehir, Konya ve Van dan gelen gençlerin katıldığı programın içeriğinde Deneyimli Rehberler eşliğinde Çanakkale Şehitlikleri Gezisi ve Kamp alanında gençlik faaliyetleri yer aldı. Kamp süresi içerisinde gençler Çanakkale ruhunu yeniden yaşamaya çalıştılar.

Tarihe şanlı bir destan olarak yazılan Çanakkale’de, gençler şühedanın izinden giderek Vatan Sevgisini öğreniyor. Gençler her karışı cesaret, maneviyat, fedakarlık, kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş topraklarda birlik ve beraberlik şuuru kazanıyor.

Çanakkaleye gidişte tarihi ve kültürel illerimizden Bursada Osman Gazi, Orhan Gazi'nin Türbesi gibi tarihi yer ve mekanlarıda gezerek yerinde görüp öğrenen Dip Gençlik merkezi öğrencileri, kamp esnasında Konya ve Van dan gelen gençlerlede tanışıp kaynaşarak yeni arkadaşlıklar kurdular, ziyaret sonrası tekrar Nevşehire dönüş yaptılar.