Diyanet Gençlik spor Yıldız Hentbol takımı oynadığı bütün maçlarını kazanarak, açık ara şampiyon oldu.

Gurup maçlarına ilk olarak, Ortahisar Spor maçı ile başlayan Diyanet Spor Yıldızlar Hentbol Takımı bu maçı zorlanmadan 23-19 alarak, çok iyi bir başlangıç yaptı. Daha sonra ikinci maçında Gençlik Spor takımı ile oynayan Diyanet Gençlik Spor takımı bu maçı da çok rahat oynayarak 33-23 aldı ve ikide iki yaptı. Kapadokya Nevşehir Spor maçını da galip bitiren Diyanet Spor Hentbol Takımı, ilk yarıda da bütün maçlarını alarak lider bitirdi.

 

            Nevşehir Yıldız Erkekler Hentbol Ligi Müsabakalarının ikinci yarısına Kapadokya Nevşehir Spor Takımının sahaya çıkmamasından dolayı Hükmen galip gelerek başlayan Diyanet Gençlik Spor Hentbol takımı, 4 maçta 4 galibiyetle liderliğini pekiştirdi. İkinci yarının ikinci maçında ise zorlu rakibi Gençlik Spor ile karşılaştı. Çok çekişmeli ve sert geçen maçta Diyanet Spor'lu Kaptan Şükrü ile Altan Can sakatlandı. Eli alçıya alınan Şükrü yaklaşık bir ay salonlardan ayrı kalacak. Aynı maçta Altan Can’da sakatlanınca ambulansla hastaneye götürüldü. Oda en az iki hafta salonlardan uzak kalacak. Bu çok zevkli ve çekişmeli geçen maçı Diyanet Gençlik Spor Hentbol takımı 33-32 kazanarak Nevşehir İl Şampiyonluğunu garantiledi.

 

            Ligin son maçında Ortahisar Spor ile karşılaşan Diyanet spor bu maça ancak yedi oyuncu ile çıkabildi. Bir gün önce üç sporcusu sakatlanınca kadro kurmakta güçlük çekti. Bunun üzerine zor şartlarda maça çıkan Diyanet Spor da Mehmet Can’da bu maçta sakatlanınca maçın ikinci devresi oynanmadı. Bu maçta Diyanet Spor taraftarları takımlarını maç sonuna kadar desteklediler.

 

            Bu sonuçlardan sonra Hentbol da Yıldızlar branşında Nevşehir Diyanet Gençlik Spor takımı Nevşehir il şampiyonu oldu. İkinci Ortahisar Spor olurken, üçüncü de Gençlik Spor takımı oldu.

 

Maçtan sonra ise kupa töreni yapıldı. Törene Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, İl Müftü Yardımcıları A.Celalettin Altunkaya ve Nazım Haksever, Acıgöl Müftüsü Yaşar Bolat, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Ünlüer ile çok sayıda Diyanet Sporlu taraftarlar ve sporseverler katıldılar.

 

Nevşehir İl birincisi olan Diyanet Spor Takımının kupasını İl Müftüsü Yakup Öztürk, takım kaptanı Şükrü Taha Aksoy ve Diyanet Spor Kulüp Başkanı Ali Özcan'a verdi. İkinci olan Ortahisar Sporun kupasını ise Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, Takım kaptanı Mahmut Dönmez'e verdi. Üçüncü olan Gençlik Spor takımının kupasını ise yine Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya, takımın hocası Esra Pınarbaşı'na verdi.

 

Şampiyon olan Nevşehir Diyanet Spor takımı maçtan sonra Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gök'ün verdiği yemek programına  katıldılar ve şampiyonluğu doyasıya kutladılar.

 

Şampiyon olan Diyanet Gençlik Spor takımının sorumlusu Ali Özcan; “Öncelikle bize her konuda destek olan Sayın İl Müftümüz Yakup Öztürk hocama, A.Celalettin Altunkaya hocama ve Nazım Haksever hocama çok teşekkür ediyorum. Bizim başarılarımızda onların destek ve katkıları çok büyük. Bizde bu desteklere layık olmaya çalışıyoruz. Bu şampiyonluğun arkasında onlar var” dedi.

 

Özcan; “Takımımızı bu maçlara hazırlayan, çalıştıran ve emek sarf eden Hocamız Esra Pınarbaşı'na da ne kadar teşekkür etsek azdır. Zor şartlar altında bu takımı aldı çalıştırdı ve şampiyonluğu bize kazandırdı. İşini en güzel bir şekilde yaparak, Diyanet Spor Hentbol Takımının Şampiyon olmasını sağladı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Kadir Gök hocamda bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayarak, destek oldu. Gerek maddi gerekse diğer konularda bizim hep yanımızda oldu. Ona da çok teşekkür ediyorum. Bizim başarılarımız devam edecek. Yeter ki, bize verilen destekler devam etsin” dedi.