Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Nevşehir’de ilk kez spor adına futbolda gece karşılaşmasına ev sahipliği yaptı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurulduğu günden bugüne Nevşehir’in ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminin yanı sıra sportif alanda da üniversite bünyesinde kazandırdığı spor tesisleri ve spor kulüpleri ile şehre büyük katkılar sağlamaya devam ediyor.
Nevşehir tarihinde ilk kez futbolda gece karşılaşması Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  Sentetik Atletizm Pistli Futbol Sahasında gerçekleştirildi. 1. Amatör Futbol Liginde mücadele eden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı, Ürgüp Spor Kulübü Futbol Takımı ile karşılaştı.
Sporseverlerin büyük rağbet gösterdiği karşılaşmayı normal sürede 1-0 kazanan Üniversitemiz Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı, penaltı atışlarında 10-9’luk üstünlük elde ederek 1. Amatör Futbol Liginde finale kaldı.
Karşılaşma sonunda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Tesisleri Koordinatörü ve aynı zamanda Üniversitemizin Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Kamaşmaz emeği geçenlere teşekkür etti. Kamaşmaz konuşmasında “Öncelikle bu güzel tesisi şehrimize ve üniversitemize kazandıran Üniversitemiz Rektörüne ve emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu tesis sayesinde Nevşehir tarihinde ilk kez futbolda gece karşılaşması düzenlendi. Şehirden sporseverlerimizin büyük rağbet gösterdiği karşılaşmada her iki takımımızın oyuncuları da centilmenlik içerisinde bir karşılaşma sergilediler. Kendilerini bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Ayrıca Üniversitemiz Futbol Takımı final maçında 10/04/2016 Pazar günü saat: 15:00’da Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 3 nolu çim sahada Çat Spor Kulübü ile karşılaşacak. Oynanacak final maçına bütün sporseverlerimizi davet ederken, gerek her iki takımın sporcuları ve yönetimi olsun, gerekse sporseverlerin birlik ve beraberlik içerisinde kazananın dostluk, kardeşlik ve birlikteliğin olacağı bir karşılaşma olması temennisinde bulunuyorum” dedi. 
 NEÜ Sentetik Atletizm Pistli Futbol Sahası
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi içerisinde 2014 yılında üniversiteye ve şehre kazandırılan, 25000 metrekarelik alan üzerinde kurulun tesis;  110 x 68 metre ölçülerinde sentetik futbol sahası, uluslar arası standartlara uygun 10 kulvardan oluşan tartan pist, 2500 kişilik tribün, 3000 metre engelli koşu, 100 metre koşu ve 110 metre koşu yapılmaya elverişli bir spor kompleksine sahip. Ayrıca atletizm branşlarında uzun atlama, 3 adım ve yüksek atlama ile çekiç atma, gülle atma, cirit atmaya da uygun olan tesis içerisinde; kadın, erkek ve hakemler ile sporcuların kullanımına sunulan çok amaçlı odalar yer almakta.
Sentetik Futbol Sahasının en önemli özelliklerinin başında ise futbol adına akşam maçlarına ev sahipliği yapabilecek standartlara ve ışıklandırmaya sahip olması geliyor.