U16 ligine bu sezon iki grupta toplam sekiz (8 ) takım katıldı.
2010 yılında kurulan diyanet spor ilk kez final oynadı ve ilk kez şampiyon oldu.
Diyanet Gençlik ve Spor takımı finale gelene kadar şu maçları oynadı.

A-Grubunda: Nevşehir Spor Gk,Telekomspor,Nevşehir İl Özel İdare Spor ve Nevşehir HVÜ.Spor

B-Grubunda ise: Diyanet Gençlik ve Spor,Kapadokya Nevşehir Spor,Ortahisar Belediye Spor ve Kavak Gençlik Spor

Finale gelene kadar oynanan maçlar sonunda Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü U-16 futbol takımı Sekiz takım içinde en çok gol atan(33) ve en az gol yiyen(3) takım ünvanını elde etti.
Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü ligin ilk haftasında  Ortahisar Belediye Sporu 5-0,ikinci hafta,Kavak Sporu 8-0 yenerken ligin 3.haftasında Kapadokya Nevşehir Spora 2-1 yenildi.Ligin ikinci devresine ise yine Ortahisar Belediye Spor maçı ile başlayan Diyanet Gençlik ve Spor bu maçıda 9-0 kazanarak zirve iddiasını devam ettirdi.Ligin 5.haftasında ise Kavak Spor ile karşılaşan Diyanet Gençlik Spor bu maçıda 5-0 gibi farklı bir skorla kazanarak son hafta oynayacağı Kapadokya Nevşehir Spor maçına moralle çıktı.Grup finali nitelğindeki bu maçıda çok güzel bir oyundan sonra 5-1 kazanan Diyanet spor 15 puan ve averajla B-Grubunu lider tamamladı ve A-Grubu lideri olan Nevşehir Spor GK. takımı ile Final oynamaya hak kazandı.
Finalde ise rakip A-Grubu lideri Nevşehir Spor GK takımı ile oynayan Diyanet Gençlik Spor çok zorlu geçen maçı'da 2-1 kazanarak U-16 Ligi şampiyonu oldu ve ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.

Final maçına  her iki takımda temkinli başladı.maçın başlarında denk bir mücadele vardı.10.dakikadan sonra Diyanet Spor takımı oyunda üstünlüğü ele geçirdi ve Şahin Neşelinin attığı golle 1-0 öne geçti.Nevşehir spor ilk yarıda iki net pozisyon yakaladı ama Diyanet Spor takımı kalecisi Umut Ege Özkılıç diğer maçlarda olduğu gibi bu maçtada devleşti ve kalesini gole kapatarak takımına güç kattı.ilk yarının son dakikalarında Nevşehir spor takımı köşe vuruşundan bir gol kazandı ve maçın ilk devresi 1-1 sona erdi.

Maçın ikinci yarısına Diyanet spor hızlı başladı ve ard arda ataklar geliştirip pozisyonlar buldu.Bunların birinde ikinci yarının 5.dakikasında Enes Türkmen'in ara pasında rakip takımın kalecisi ile defansının arasına çok iyi sızan Cebrail Şahin aşırtma bir vuruşla takımı Diyanet Sporu 2-1 öne geçirdi.Bu golden sonra yine karşılıklı ataklarla geçen maçın 70.dakikasında Şahin Neşeli ceza sahası içinde düşürüldü ve Maçın hakemi Ahmet Eğridereli penaltı noktasını gösterdi.Diyanet Sporda penaltı atışını kullanan Kaptan Umut Baysal topu dışarı attı ve takımını bir golden etti.Maçın ikinci yarısında Diyanet Spor takımı kalecisi Umut Ege Özkılıç;8.dakikada,10.dakikada,43 ve 45.dakikalarda yüzde yüz net 4 gol pozisyonunu kurtararak takımının şampiyon olmasında başrol oynadı.Maçın adamı olmayıda hak etti.Diyanet Spor takımı Final maçını 2-1 kazandı ve U-16 Liginde Şampiyon oldu.İlimizi Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkınıda elde etti.

Takımın Teknik Direktörü Ali ÖZCAN Yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz bu Kulübü şu anki başkanımız Adem Özbek ile kurduktan sonra yapılanma dönemini çabuk geçtik ve her branşda liglere katıldık.Bunun meyvesinide artık almaya başladık.U-16 Futbol takımımız bu sezon çok başarılı maçlar çıkarttı.Bu ligde mücadele eden 8 takım içinde oynadığımız futbolla ve mücadelemizle oynadığımız yedi (7) maçta en çok gol atan (35) ve en az gol yiyen(4) takım ünvanını elde ettik.Ayrıca hiç kırmızı kart görmeden ligi tamamladık ve centilmen takım oldu.
Bu müsabakada sporculamızın  aileleri ve diğer branşlarda oynayan sporculamız da trübünde tezahürat yaparak takımımıza çok büyük destek oldular.Takımımıza sahada yalnız değilsiniz biz burdayız mesajı verdiler.

19 Mayıs benim doğum günümdü ve bana U-16 takımım doğum günü hediyesi olarak şampiyon olup kupa hediye ettiler. Sporcularımı çok başarılı oldukları için ve centilmence mücadele edip Şampiyon oldukları için alınlarından öpüyorum.İlk kez final oynadık ve kazandık.Çok mutluyum.İnşallah Türkiye Şampiyonasında da ilimizi en iyi bir şekilde temsil edip ordada başarılı oluruz.
Bu takımın buralara gelmesinde emeği olan ve bize her zaman destek olan Kulüp Başkanımız Adem Özbek'e çok teşekkür ediyorum.Yönetim kurulu üyemiz Kadir Gök'ede yoğun işleri arasında final  maçına gelip destek olduğu için teşekkür ediyorum.
Ayrıca Final müsabakasında centilmence mücadele eden Nevşehir Spor GK.takımı sporcularına,yöneticilerine ve hocaları Mahmut Sami Akyüz'e çok teşekkür ediyorum.Adına yakışır bir mücadele oldu,hiç bir sorun yaşanmadan maçı tamamlayıp,maç sonundada bizim takımımızı tebrik edip alkışladılar.
Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu adına Başkan Mustafa Avcı ya,Futbol İl Temsilcimiz Tolga Karaca'ya da ayrıca;Futbola verdikleri katkı ve değerden dolayı teşekkür ediyorum.dedi.

Müsabakanın bitmesiyle ilk kez Şampiyon olan Diyanet Sporlu Sporcuların sevinçleride görülmeye değerdi.Hocaları .Teknik Direktörleri Ali Özcan'ı tezahüratlar eşliğinde havaya kaldırıp atarak doyasıya sevindiler.