Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Gençler, Büyükler ve Masterler Bilek Güreşi Şampiyonası, 48 ilden 78 kulüp ve 830 sporcunun katılımıyla 28 Şubat – 3 Mart 2013 tarihleri arasında Antalya Kemer’de yapıldı. Gerçekleştirilen şampiyonaya ilimizi ve üniversitemizi temsilen Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Erdal Taşkın ile Sezer Yenice katıldı.

830 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyonada Üniversitemiz sporcusu Erdal Taşkın 90 kg Sağ Kol Masterlerde Türkiye Üçüncüsü oldu.

Elde edilen başarıdan dolayı sporcuları kutlayan Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, “Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü olarak Nevşehir’de spor kültürünün yayılması ve geliştirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Sporcularımızın elde ettikleri başarılar gerek ilimizin gerekse üniversitemizin isminin sporda da duyulması açısından büyük önem taşımakta. İnşallah yetiştirdiğimiz değerli sporcularımızla birlikte daha büyük başarılar elde edeceğimiz inancındayım. Bu vesileyle spora ve sporculara verdiği desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.