Nevşehir Üniversitesi bir ilki daha gerçekleştirdi. Nevşehir Üniversitesi ulusal ve uluslararası alandaki bilimsel başarılarının yanında sportif katılımları ile ilimizin adını duyurmaya ve başarı ile temsil etmeye devam etmektedir. İlk defa 2. Lig Bayanlar Basketbol liginde ilimizi temsil eden Üniversitemiz Bayan Basketbol Takımı ilk hafta Zeytinli Belediyesinin ligden çekilmesi sonucu bay geçerken ikinci hafta Kadıköy Caferağa Spor Salonunda  As İstanbul Takımı ile maça çıktı. İlk resmi maçında 70 – 55 mağlup oldu.

Takımımız Antrenörü Mustafa Yarılı, çok iyi bir müsabaka oynadıklarını, ilk maç olması heyecanını yenemediklerini, takımımız ileriki haftalarda daha başarılı sonuçlar alacağını belirtti. Ayrıca kulüp olarak sunulan imkanlardan dolayı ilimiz ve Türk sporu adına tüm Nevşehir Üniversitesi yöneticilerine teşekkür etti.

Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın ise, bütün amaçlarının Nevşehir Üniversitesi olarak ilimizi en iyi şekilde temsil ederken, şehrimizde oluşacak spor kültürüne katkıda bulunmaktır. Taşğın, müsabaka sonucunu değerlendirmesinde, Kadıköy’de, Caferağa Spor Salonunda, sahada velhasılı her yerde Nevşehir vardı bu bütün sonuçlardan daha önemli dedi.